Tonhalas-sajtos melegszendvics

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 13. szerkesztő

Ez a szendvics az egyik nagy kedvencem. Mindig variálok rajta egy picit. Egy biztos,  nem tudok ráunni, és kiváló hasznosítási módja a száraz kenyérnek.A hal és az olajbogyó páros ráadásul egészséges is. Könnyű vacsora, tartalmas reggeli, vagy baráti összejövetel étke lehet.  A gyerekeknek mindig kedvezhetünk ezzel a fogással!

Hozzávalók:

1 doboz tonhal konzerv

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál krémsajt

3 evőkanál vaj

só, bors,

1 teáskanál szárított bazsalikom

2 evőkanál mustár

5 dkg olívabogyó

5-8 dkg kemény sajt 

Kb. 25 dkg maradék kenyér

A sütőt bekapcsolom. A vöröshagymát apróra vágom, hozzáadom a tonhalat. Fűszerezem, és krémsajttal, vajjal, mustárral simára keverem. A fokhagymákat összezúzom, és jól elkeverem a krémben. Kibélelem a tepsit. Megkenem a kenyereket. Az olajbogyókat félbe vágom és kenyereket átlagosan három db fél olajbogyóval díszítem. Megszórom reszelt sajttal. 10 percig közepes lángon sütöm.

Zöldségekkel kínálom, de jól megy hozzá a majonéz is. Hidegen is fogyasztható.

Keress a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka