Tonhalas-sajtos melegszendvics
Ez a szendvics az egyik nagy kedvencem. Mindig variálok rajta egy picit. Egy biztos, nem tudok ráunni, és kiváló hasznosítási módja a száraz kenyérnek.A hal és az olajbogyó páros ráadásul egészséges is. Könnyű vacsora, tartalmas reggeli, vagy baráti összejövetel étke lehet. A gyerekeknek mindig kedvezhetünk ezzel a fogással!
Hozzávalók:
1 doboz tonhal konzerv
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál krémsajt
3 evőkanál vaj
só, bors,
1 teáskanál szárított bazsalikom
2 evőkanál mustár
5 dkg olívabogyó
5-8 dkg kemény sajt
Kb. 25 dkg maradék kenyér
A sütőt bekapcsolom. A vöröshagymát apróra vágom, hozzáadom a tonhalat. Fűszerezem, és krémsajttal, vajjal, mustárral simára keverem. A fokhagymákat összezúzom, és jól elkeverem a krémben. Kibélelem a tepsit. Megkenem a kenyereket. Az olajbogyókat félbe vágom és kenyereket átlagosan három db fél olajbogyóval díszítem. Megszórom reszelt sajttal. 10 percig közepes lángon sütöm.
Zöldségekkel kínálom, de jól megy hozzá a majonéz is. Hidegen is fogyasztható.
Keress a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka