Ünnepek között Barnussal, BÚÉK!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 31. szerkesztő

Remélem mindenkinek nagyon jól telt a Karácsony és ezúton szeretnék sikerekben gazdag, szeretetben teli Boldog Új Évet Kívánni!
Csak egy pár szót még a Karácsonyról: Nálunk nagyon jól telt, együtt volt az égész család a gyerekek kifulladásig játszottak, majd 8kor alvás után miénk szülőké volt a terep. Fél egy ig játszottunk a családdal különböző ügyességi játékokat, szóval, amit megettünk azt sikerült lemozogni.
Néhány gyerekjáték – ajándék ötlet:


Ami Barnusnak a legjobban tetszett, kapott egy kis házat, amiben van 200 kicsi golyó, hát olyan 2 órát biztos bent ült mire ki lehetett csalogatni. A másik, amiért odavolt azt természetesen nem ő kapta, de a hatalmas rózsaszín babakocsi levette a lábáról.
Erről jut eszembe láb, a mi legnagyobb ajándékunk ugyanis, hogy Barnus elindult, megtette élete első hét lépését. Azóta persze ezek a lépések egyre gyakoribbak és biztosabbak, de mindenesetre nekünk szülőknek hatalmas érzés volt.

Szilveszterre Barnus a nagyinál landol, hiszen mire nem jó egy nagyszülő, ha nem egy kis kikapcsolódás erejéig. Drága anyukám bevállalta, hogy lefekteti a kicsit és utána feláldozva magát megnézi a minden évben szörnyen unalmas Szilveszteri műsort. Mi meg addig szűk baráti körben elbúcsúzunk a 2011es évtől.
Ha történik valami izgi, arról is beszámolok addig is mindenkinek Buék!!!!!!!!

Ez pedig a minden évben kihagyhatatlan kaszinótojás receptje:
Hozzávalók: 6 keménytojás, 50 dkg franciasaláta, 1 kis fej hagyma, kolbászkrém, gulyáskrém, mustár, pizzakrém, majonéz, tejföl, citromlé, zselatin

A keménytojások alját le kell vágni és kiszedni a sárgáját egy tálba. A levágott fehérjét bele lehet tenni a franciasalátába. A tojássárgáját keverjük ki két-három kávéskanál kolbászkrémmel, gulyáskrémmel, pizzakrémmel, mustárral, majonézzel. Ízesítsük fehér- és fekete borssal, citromlével, reszelt hagymával. Töltsük bele a tojásokba a krémet, majd állítsuk bele a tojásokat a franciasalátába. A maradék töltelékből tegyünk félre egy kávéskanálnyit, a többit keverjük simára egy-két evőkanál tejföllel. Fél deci langyos vízben oldjunk fel két kávéskanál zselatint, majd melegítsük folyamatos keverés mellett. Mielőtt éppen felforrna, keverjük bele a tejfölös töltelékbe. Ha lehűlt, kenjük be vele vékonyan a tojásokat, majd tegyük hűtőbe. Az öntetet is hűtsük, de folyamatosan ellenőrizzük, kevergessük. Ha bőrösödni kezd a teteje, kiskanállal szedjük a tojásokra, vigyázva, hogy ne sok menjen mellé, és mindenütt bevonjuk vele a tojásokat. Díszítésként a félretett töltelékből nyomjunk kis pöttyöt a tojások tetejére.