Vörösboros, kakukkfüves gombapörkölt

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 23. szerkesztő

Ebbe a gombapörköltbe összehoztam az autentikus magyar ízvilágot a mediterránnal. Az i-re a pontot pedig a sokrétű kakukkfű tette fel. Főzés közben olyan illat áradt a konyhámban, hogy beleborzongtam.

 

Hozzávalók:

1 kg champion gomba vagy erdei gomba

1 dl száraz vörösbor

1 nagy fej vagy két közepes fej vöröshagyma

napraforgóolaj

víz

2 teáskanál pirospaprika

1 evőkanál sűrített paradicsom 

2 gerezd zúzott fokhagyma

opcionálisan: 2 teáskanál paprikakrém

só, frissen őrölt bors

1 teáskanál majoránna

1 mokkáskanál csombor

2 teáskanál kakukkfű

1 db babérlevél

 

A gombát megtisztítottam, a szárát és kalapját is 2 cm-es darabokra vágtam. A vöröshagymát is megtisztítottam, apróra vágtam. Egy mély serpenyőben olajat melegítettem, és üvegesre pároltam benne a hagymát. Megszórtam pirospaprikával, és félrehúztam. Beleforgattam a gombát, hozzáadtam még egy kis paprikarémet. Vízzel és borral felöntöttem, és visszatettem a tűzre. Hozzáadtam a fűszereket, és belezúztam a fokhagymát. 15-20 perc alatt készre főztem. Knédlivel és ecetes uborkával tálaltam.

*: a fűszerek mennyisége szárított fűszerekre értendő, ha frisset használsz annak sokkal intezívebb az íze, és kevesebb kell belőle