Zabpelyhes-sajtos epersaláta, bazsalikomos borecettel
Ez a recept is Tokaji Boreceteből készült, az eperhez párosítva a bazsalikomos változatott haszáltam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a salátám a manúfaktúra recepteskönyvének címlapjára került. Akármennyire is bizarrnak tűnik a kedvelt piros gyümölcsünk sajttal és salátával is kiváló.
Hozzávalók 2 bőséges adaghoz:
1 db kisebb fejes saláta
25 dkg eper
8 dkg mozzarella sajt
1 nagy evőkanál vaj
4-5 evőkanál zabpehely
1 evőkanál bazsalikomos borecet
A salátát megmosom, salátacentrifugával megszárítom. Ollóval kis darabokra vagdosom. Az epreket megmosom, lecsöpögtetem, cikkekre vágom. A salátára ráteszem az epret. Vajat melegítek, a zabpelyhet átforgatom rajta. A vajas zabpelyhet a saláta alapon eloszlatom. A sajtot széttépkedem, és rárakom. Meglocsolom borececettel, és kész is van.