Zabpelyhes-sajtos epersaláta, bazsalikomos borecettel

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. május 12. szerkesztő

Ez a recept is Tokaji Boreceteből készült, az eperhez párosítva a bazsalikomos változatott haszáltam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a salátám a manúfaktúra recepteskönyvének címlapjára került. Akármennyire is bizarrnak tűnik a kedvelt piros gyümölcsünk sajttal és salátával is kiváló.

Hozzávalók 2 bőséges adaghoz:

1 db kisebb fejes saláta

25 dkg eper

8 dkg mozzarella sajt

1 nagy evőkanál vaj

4-5 evőkanál zabpehely

1 evőkanál bazsalikomos borecet

 

A salátát megmosom, salátacentrifugával megszárítom. Ollóval kis darabokra vagdosom. Az epreket megmosom, lecsöpögtetem, cikkekre vágom. A salátára ráteszem az epret. Vajat melegítek, a zabpelyhet átforgatom rajta. A vajas zabpelyhet a saláta alapon eloszlatom. A sajtot széttépkedem, és rárakom. Meglocsolom borececettel, és kész is van.