Zödséges quesadilla

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 27. szerkesztő

A quesadilla magyarul mexikói melegszendvics, amibe azt teszünk, amit akarunk, a hangsúly a sajton van, ami „ragasztóként” szolgál. Quesdillát kétféleképpen készíthetünk, vagy két tortillalappal, vagy csak eggyel, amit összehajtunk. Annyira gyors, mentőételként jól jöhet bőséges reggeli gyanánt, ebédre vagy vacsorára, váratlan vendégek esetén.

 

Hozzávalók 12 háromszöghöz:

6 db tortillalap

20 dkg Bonduelle csiperke gomba

1 db Bonduelle Rio Mix konzerv

(kukorica, bébirépa, borsó)

5 dl tejföl

10-15 dkg ementáli vagy cheddar sajt

3 teáskanál mexikói fűszerkeverék

 

A tejfölt összekeverem a fűszerrel, lereszelem a sajtot, lecsöpögtetem a zöldségeket. A négy tortillalap mindkét oldalát kicsit átmelegítem száraz serpenyőben – én palacsintasütőt használtam -, megkenem őket tejföllel. Két lapra szórok sajtot, majd bőségesen teszek a zöldségekből és megint szórok egy kis sajtot rá.

Befedem a másik két lappal és elkezdem sütni, ha a sajt elolvadt, egy széles szűrőlapáttal alányúlok és óvatosan megfordítom. Öt literes acéllábosom fedőjével lenyomom pár percre, hogy jól összetapadjon. Lesz kétszer kétlapos quedillám, így ezt a módszert kétszer alkalmaztam. Tányérra szedem és pizzavágóval négyfelé vágom.

Az utolsó tortillalapnak csak  a felére halmozom  a sajtot és a zöldségeket, majd elkezdtem sütni és amikor a sajt megolvadt, ráhajtom a másik felét. Megfordítom és lenyomom a fedővel.

Ezt kétfelé vágom.

A maradék fűszeres tejfölt kínáltam mellé, de lehet hozzá adni többféle mártogatót is.