Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Az aktivitást is ellesi a gyerek, mozogjunk hát!

Az aktivitást is ellesi a gyerek, mozogjunk hát!

Aktívabb anyáknak a gyermeke is többet mozog – állapította meg egy több mint ötszáz mamát és négyéves gyerekét vizsgáló brit kutatás. Mire várnánk hát? Tessék sétálni, futni, úszni…

Írta: Szaurella,

Aktívabb anyáknak a gyermeke is többet mozog – állapította meg egy több mint ötszáz mamát és négyéves gyerekét vizsgáló brit kutatás.


 

Sok anya azonban lényegesen kevesebbet mozog, mint amennyi ajánlatos lenne – idézte a BBC hírportálja a Pediatrics című szaklapban ismertetett kutatást.

Pulzusmérés egy héten át

A Cambridge-i és a Southamptoni Egyetem tudósai pulzusmérő segítségével mérték legfeljebb hét napon át, mennyit mozogtak a résztvevők. Arra következtettek, a gyermekek egészségét javító törekvéseknek az anyáknál kellene kezdődniük. A gyermekek nem „csak úgy maguktól mozgékonyak”, a szülők pedig nagy szerepet játszanak abban, hogy korán kialakuljanak az egészséges mozgási szokások – írták a kutatók.

Az anya fut a gyerek után, vagy fordítva?

A vizsgálat során 554 négyéves gyermek és édesanyja folyamatosan, álmában és a vízben is hordta mellkasán a könnyű pulzus- és gyorsulásmérő övet. „Az anyák és gyermekeik adatai közvetlen összefüggést mutattak egymással” – állapította meg Kathryn Hesketh gyermekgyógyász, a kutatás egyik vezetője.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Megváltoztathatja a szülés módja az emberi fajt?

Vajon mennyire számít, hol vagy hogyan szülünk? Ezt a kérdést világszerte végtelen mennyiségű fórumon, rendezvényen, beszélgetésen felteszik, és sokszor csupán...

Close