Cumifa – leszoktatás a cumiról!

Nehéz leszoktatni a picit a cumiról? Hát itt a megoldás. A dánok már  a '20-as években kitalálták. A cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
beszédhiba
2015. november 23. Aipmilo

Nehéz leszoktatni a picit a cumiról? Hát itt a megoldás, a dánok már a ’20-as években kitalálták. A cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára.


Nyilvános parkban, óvoda udvarán esetleg a kert végében áll a cumifa. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán az elválás is könnyebb. Dániában többek között Koppenhágában áll ilyen fa, de mára már Németország szerte találunk hasonlókat.

Néhol kimondottan ünnepélyes keretek között zajlik a cumi felakasztása. Egyes önkormányzatok még emelő darut is biztosítanak arra, hogy még élménytelibb legyen az elválás. Az ilyen szertartást sokszor még kiegészítik kis ajándékkal, vagy oklevéllel, amit aztán a gyermek haza is vihet.

A cumit legkésőbb a gyermek két éves koráig kell, hogy elhagyja, mert a túl sokáig használja rendellenesen fejlődhetnek a fogak, az álkapocs és a nyelvizmok. Ez később akár beszédhibákhoz is vezethet. A cumi leszokása után kevesebb a megfázásos betegségek kockázata is.

(via)