Ezekre fognak gerjedni idén az egészségmániások

Míg tavaly a quinoa, a paleo diéta, és a tabata voltak a menő trendek, addig 2014-ben egészen más dolgoktól leszünk elájulva - vélik a Huffington Post szerzői. Érdemes összehasonlítani a 2012-es listával, hogy meglássák, nem sikerült minden terméknek az áttörés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. január 04. szabo.daniel

Míg tavaly a quinoa, a paleo diéta, és a tabata voltak a menő trendek, addig 2014-ben egészen más dolgoktól leszünk elájulva – vélik a Huffington Post szerzői. Érdemes összehasonlítani a 2012-es listával, hogy meglássák, nem sikerült minden terméknek az áttörés.


Hódít a múlt

Az amerikaiak eléggé ráizgultak a quinoára, na meg a hasonló jó hatásokkal rendelkező amarantra, ami szintén gluténmentes,és más gabonáktól eltérően lizint tartalmaz, mely hiányzik a legtöbb  gabonaféléből. És akkor még nem beszéltünk a Freekeh vagy Frikeh esetleg farik névre hallgató gabonáról, melyet főleg Észak-Afrikában kedvelnek.

Ez gyakorlatilag zöld búza, melyet megpirítanak, így adva neki izgalmas ízt. Állítólag rosttartalma a duplája a hagyományos búzának, stabilizálja a vércukorszintet és csökkenti a koleszterinszintet.

Szuperélelmiszerek

Egyre gyakrabban találkozunk a szuperélelmiszer jelöléssel a csomagolásokon, ezeket általában olyan termékek kapják, melyek különösen egészségesek, tele vannak vitaminokkal, és természetesen fogyasztanak is. Persze nem feltétlenül ez az egyetlen járható út, gyakran az olcsóbb termékek közt is megtalálható ugyanaz a beltartalom, csak ez nem olyan menő.