Ezért ne cipelj terhesen!

Mivel a vizsgálati adatok szerint a most érvényben lévő irányelvek nem megfelelőek, a kutatók új súlylimiteket állapítottak meg a gyermeküket komplikációk nélkül váró anyák számára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. szeptember 12. bencze.aron

Mivel a vizsgálati adatok szerint a most érvényben lévő irányelvek nem megfelelőek, a kutatók új súlylimiteket állapítottak meg a gyermeküket komplikációk nélkül váró anyák számára.


Egy, az American Journal of Obstetrics & Gynecology című szaklap augusztusi számában megjelent vizsgálati adatok szerint az amerikai Országos Munkavédelmi és Egészségügyi Intézet (NIOSH) által megállapított, a nehéz tárgyak emelésére vonatkozó ideiglenes irányelvek a terhes nők esetében is kiválóan alkalmazhatók.

Dr. Leslie A. MacDonald és kollégái a megvizsgálták a munkahelyi nehéz tárgyak emelésének, valamint az anya és a magzat egészségi állapotának kapcsolatáról szóló szakirodalmat, hogy megfelelőképpen tudják alkalmazni az NIOSH szabályozási rendszerét a várandós dolgozókra.

Mivel a vizsgálati adatok szerint a most érvényben lévő irányelvek nem megfelelőek, a kutatók új súlylimiteket állapítottak meg a gyermeküket komplikációk nélkül váró anyák számára. Az új irányelvek nem fedik le a gyakori emelést igénylő munkaköröket. Az ideiglenes irányelvek szerint a terhes nőknek nem ajánlott, hogy a lábszár közepénél mélyebbre nyúló kézzel emeljenek, vagy onnan leengedjenek egy-egy tárgyat. Az irányelvek külön kitérnek arra is, hogy mekkora távolságra érdemes eltartaniuk maguktól a nőknek a különböző tárgyakat. Az új irányelvekben szereplő ajánlott súlylimit sokkal alacsonyabb és sokkal inkább a nők biztonságát tartja szem előtt, mint az Amerikai Orvosi Szövetség irányelvei, és az NIOSH munkavédelmi szabályzatában szereplő, a nehéz tárgyak emelésére vonatkozó szabályokkal is jobban összhangban van.

“Arra szeretnénk biztatni a kutatókat és az egészségügyi szervezeteket, hogy vizsgálják meg ezeknek az irányelveknek az alkalmazhatóságát és vegyenek részt a fizikai munkavégzést, valamint az anyák és a magzatok egészségi állapotát vizsgáló kutatásokban – írják a kutatók – És természetesen az új kutatási eredmények fényében vizsgálják felül a munkavédelmi és terhesség-biztonsági irányelveiket.”