Hitted volna? Remek dolgokat művel a testeddel a szőlő!

A szőlőt minden formában szeretjük: a bor zamata, a mazsola édessége, vagy a friss gyümölcs ropogóssága sok embert vesz le a lábáról. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. március 03. Vajda Boglárka

A szőlőt minden formában szeretjük: a bor zamata, a mazsola édessége, vagy a friss gyümölcs ropogóssága sok embert vesz le a lábáról. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában most elárulja, milyen jótékony hatásai vannak ennek az isteni eledelnek.


A szőlőt minden formában szeretjük: a bor zamata, a mazsola édessége, vagy a friss gyümölcs ropogóssága sok embert vesz le a lábáról. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában most elárulja, milyen jótékony hatásai vannak ennek az isteni eledelnek.
 
1. Erősíti a csontokat
A szőlő gazdag forrása a réznek, a vasnak, a mangánnak, amelyek elengedhetetlenek az erős és egészséges csontokhoz. A gyümölcs megelőzi a korral járó csontritkulást is, és mivel tartalmaz magnéziumot is, segíti a fehérje anyagcseréjét és jótékony irányba befolyásolja az idegrendszer működését.
 
2. Világosítja a hegeket
A zöld szőlő világosítja az aknés bőrhegeket, a benne lévő C-vitamin ugyanis segít a bőrnek regenerálódni.
 
3. Puhává varázsolja a bőrt
A szőlőmag kivonat gazdag E-vitaminban, segítségével a bőr könnyebben megtartja nedvességét. A kivonat hatására a bőr felső rétegén elhelyezkedő elhalt sejteket lemoshatjuk, ettől simább és puhább lesz a bőr tapintása.
 
4. Erősíti az immunrendszert
A szőlő nem csak flavinokban és ásványi anyagokban gazdag, de rengeteg vitamint is tartalmaz. A C-vitamin mellett K-és A-vitamin is rejlik benne.
 
5. Csillapítja a migrén tüneteit
Az érett szőlő hatékonyan csillapítja a migrén tüneteit.
 
6. Egészségesebbé teszi az érrendszert
Antioxidáns, emellett gyulladásgátló hatása is ismert, amelyeknek köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet, és segít a vérnyomás szabályozásában.