Megsínyli a gyerek a sok tévézést

Kövérebbek és lustábbak lesznek a társaiknál azok a kamaszok, akik már kicsi korukban is túl sok időt töltenek a tévékészülék előtt, ez pedig az iskolai teljesítményük szempontjából is meghatározó lehet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kamasz
2018. március 01. Dívány

Egy kanadai kutatás szerint a kétéves kisgyerekek tévézési szokásai kifejezetten rossz hatással lehetnek az egészségükre és az iskolai teljesítményükre. A kétezer kanadai kisfiú és kislány által tévézéssel töltött időről még a szüleik számoltak be kétéves korukban, 13 évesen viszont már magukat a gyerekeket faggatták ki a kutatók. A kutatás eredményeit a Science Daily foglalta össze.

„A tévézés sem testi, sem szellemi erőfeszítést nem igényel, egy meglehetősen inaktív szokásról van tehát szó. Az volt az elméletünk, hogy amennyiben egy kisgyerek túl sok időt tölt a tévé előtt, valószínűleg hozzászokik majd a henyéléshez, és később is a kevés mozgást igénylő szabadidős tevékenységeket részesíti majd előnyben az iskolai kötelezettségeivel szemben.” – nyilatkozta a tanulmány egyik szerzője.

A feltevés pedig szemlátomást helytállónak bizonyult: a kutatók szerint a tévézéssel töltött órák száma több szempontból is meghatározónak bizonyult a kamaszok esetében.

A bejegyzés itt folytatódik.