Mi legyen mindig egy kisgyerekes család konyhájában?
Van néhány élelmiszer, amit mindig érdemes otthon tartani, mert egészségesek és még arra is van esély, hogy a gyerek megegye. Íme:
Van néhány élelmiszer, amit mindig érdemes otthon tartani, mert egészségesek és még arra is van esély, hogy a gyerek megegye. Íme:
Natúr joghurt: tele van kalciummal. Feldobhatjuk idénygyümölcsökkel és máris kész a tökéletes, egészséges, vitamindús desszert.
Édes burgonya: főzd meg, szórd meg fahéjjal, vagy törd át és rakd egy pirítósra reszelt sajttal. A kalciumban gazdag zöldséget nem is lehetne ennél egyszerűbben elkészíteni!
Borsó: tudományosan is bizonyított, hogy a gyerekek szeretik a pici ételeket. És nincs is finomabb a zsenge tavaszi zöldborsónál!
Kaliforniai paprika: színes, ropogós és tele van C-vitaminnal. Joghurtba mártogatva is tökéletes rágcsálnivaló.
Bogyós gyümölcsök: legyen szó eperről, áfonyáról vagy málnáról, mindegyik tömve van antioxidánssal – akár frissen, akár fagyasztva!
Avokádó: az avokádó húsa krémes, egy kis sóval, tejföllel és fokhagymával leturmixolva tökéletes szendvics-hozzávaló!