Nehezen alszik el a gyerek? Így altasd!

Sok szülő számára az este egy rettegett napszak, amikor a gyerek mindent megpróbál, hogy minél jobban kitolja a lámpaoltást. Íme néhány tanács, melyek segíthetik az ellazulást, és így meggyorsíthatják az elalvást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2018. július 02. Dívány

Az esti rutin nálunk a vacsorával kezdődik, majd egy kis játék vagy mesenézés után jön a fürdés, fogmosás, és az esti mesét már az ágyukban fekve hallgatják a gyerekek. Amíg eszükbe nem jut, hogy az alvós állat nincs meg, és valahol a gyerekszobán kívül van, szóval meg kell keresni. Vagy az egyik megszomjazott, a másiknak meg pisilnie kell. A lényeg, hogy felkelhessenek az ágyból, és minél később kerüljön sor az alvásra.

A kisgyerekes szülők körében gyakran felmerülő téma, hogy kinél hogy zajlik az altatás. Van, akinél a gyerek egyedül alszik el, más pedig megvárja, hogy elaludjon, ahogy mi is. Így aztán van, akinél az egész a mesével együtt maximum fél óra, míg a kevésbé szerencsések a gyerek éberségétől függően akár 1,5-2 órát is eltöltenek a gyerekszobában, míg végül szabadulnak – vagy épp ők is elalszanak.

De mégis mennyi reálisan az az idő, ami alatt elvárható, hogy a gyerek elaludjon? Jennifer Waldburger alvásszakértő, a Sleepy Planet Parenting alapítója, a Sleepeasy Solution című könyv szerzője szerint fürdés után legalább 20 perc szükséges, de akár 1 óra is lehet, amíg a gyerek teljesen ellazul és elalszik, írja a Huffington Post. Ha biztosra akarunk menni, akkor pedig már fürdés előtt is együtt töltünk a gyerekkel nagyjából 20 percet. Következzenek hát Waldburger tanácsai, hogy hogyan tudjuk lelassítani a pörgő gyereket.

A cikk folytatásához kattints.