Többet kéne mozogniuk a várandósoknak

Egy friss kutatás szerint, ha a kismama a terhessége alatt végig mozog és fitt marad, nem csak a plusz kilókat kerülheti el, de például a hátfájást is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. szeptember 08. szabo.daniel

Egy friss kutatás szerint, ha a kismama a terhessége alatt végig mozog és fitt marad, nem csak a plusz kilókat kerülheti el, de például a hátfájást is.


Egy új kutatás megállapította, aki várandósan sem szeretne felesleges plusz kilókat magára szedni, annak nem elég napi fél óra edzés a futógépen, sokkal inkább arra kell törekednie, hogy terhessége alatt végig fizikailag aktív maradjon, ezzel ugyanis csökkenni fog a hátfájás és az álmatlanság, ellenben a kismama energikus és fitt marad.

Amint azt Christina Campbell, az Iowa Állami Egyetem táplálkozástudományi szakembere kifejtette, a terhes nők ébrenlétük idejének 75 százalékát többnyire valamilyen ülő tevékenységgel töltik, és bár legtöbbjük kapott már útmutatást arra nézve, hogy milyen fontos a fizikai aktivitást ebben az időszakban is, mégsem változtatnak semmit életmódjukon. Pedig mindez nem csupán azért fontos, hogy a várandós anyák ne hízzanak el, hanem a leendő újszülött egészsége szempontjából is, ha ugyanis az anya túl sok kilót szed fel terhessége során, akkor várhatóan gyermeke is túlsúllyal fog küzdeni. A terhesség alatti túlzott súlygyarapodás emellett magas vérnyomást és terhességi mérgezést is eredményezhet, ezért lenne fontos, hogy mindenki komolyan vegye az ezzel kapcsolatos figyelmeztetéseket.