14 éves autista, de lehet, hogy okosabb, mint Einstein!

Jacob Barnetről kétéves korában állapították meg, hogy autista. Az orvosok elmondták a szülőknek, hogy a kisfiú soha nem lesz képes beszélni, vagy olvasni, és segítség nélkül olyan alapvető dolgokat sem tud majd megtenni, mint pl. egy cipőfűző megkötése. Ám hatalmasat tévedtek...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. július 13. Gyarmati Orsolya

Jacob Barnetről kétéves korában állapították meg, hogy autista. Az orvosok elmondták a szülőknek, hogy a kisfiú soha nem lesz képes beszélni, vagy olvasni, és segítség nélkül olyan alapvető dolgokat sem tud majd megtenni, mint pl. egy cipőfűző megkötése. Ám hatalmasat tévedtek…


Jacob ma 14 éves, és épp kvantumfizikából készül PhD-zni. A 170-es IQ-val rendelkező fiúról már többen jósolták, hogy egy nap Nobel-díjat fog kapni.

Jacobot 10 évesen vették fel az egyik indianapolisi egyetemre, ahol professzorait és társait egyaránt lenyűgözte elképesztő intelligenciájával, amelyről azt tartják, magasabb, mint Einsteiné volt. Mi több: lehet, hogy egy nap megcáfolja Einstein relativitáselméletét!

Barnett, aki egyébként Asperger szindrómás, ami az autizmus egyik típusa, egyetemi elfogaltságai mellett neves író is, s munkáiban az autizmus körüli félreértéseket és mítoszokat igyekszik a helyükre tenni.  

Noha úgy tűnik, Jacob mindent kiráz a kisujjából, édesanyja, Kristine Barnett elmondta: valójában keményen megküzd azért, hogy napi szinten kezelni tudja autizmusát.

Áprilisban jelent meg Kristine könyve (The Spark: A Mother’s Story of Nurturing Genius) arról, milyen is egy zsenit felnevelni. A hírek szerint az írásból hamarosan filmet forgatnak.
“Remélem, a történetem sok gyereket inspirál arra, hogy csináljon valami értelmeset”, mondta Jacob a Star magazinnak.