“A családi életre nevelés jelenjen meg a NAT-ban!”

Frivaldszky Edit, a CitizenGO magyar ágának elindítója és az Emberi Méltóság Központ igazgatója petíciót indított a családi élet iskolai oktatása érdekében. A kezdeményezést eddig már 8900 támogató írta alá.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
petíció
2018. november 09. CitizenGO, Családháló

Az alábbiakban Frivaldszky Edit petícióhoz kapcsolódó levelét adjuk közre.

“Sok nyugati szülő csak későn szembesült az iskolákban bevezetett WHO és az UNESCO által támogatott átfogó szexuális nevelési programokkal, melyek alapján a gyermekeik 4 éves korukig elsajátítják a maszturbálás fortélyait, 9 évesen már ismerik a gender ideológia lényegét, és 12 évesen már azt is tudják, hogy hogyan jöhet létre terhesség az azonos nemű kapcsolatokban (béranyák bevonásával). Mára már kiderült, hogy semmit sem ér az ilyen jellegű szexre nevelés, sokkal több veszélyt hordoz magában, mint megoldást.

Van-e kiút ebből a csapdából? Igen.

Ha megfelelő alternatívát építünk be a köznevelésbe. Talán vissza nem térő alkalom a Nemzeti Alaptanterv e napokban is zajló reformja. Ha most bekerül az embert és az emberi kapcsolatokat ismertető, az elköteleződés és felelősségvállalás köré épülő oktatási anyag a NAT-ba, akkor néhány éven belül nem lesz olyan vákuum az iskolai oktatásban, amit a nemzetközi és egyes civil szervezetek szervezetek megkérdőjelezhető programokkal próbálnak kitölteni. Mert vákuum van kialakulóban, valljuk be. A házasságok megromlanak, a családok szétesnek, és nincs valós képük a fiataloknak a hosszan tartó és fenntartható párkapcsolatról. Ebben a helyzetben megoldás lehet, ha az iskolarendszer tölti ki ezt az űrt – természetesen nem újabb óraszámokkal, hanem felváltva azt az ismeretanyagot, amit egyébként soha életében nem használ gyermekünk a jövőben.

Ezért javasoljuk a családi élet tanítását a magyar iskolarendszerben, hogy ne a nemi együttlét csínját-bínját és a szabad szex hozzávalóit adja át tudásként az iskola, hanem sokkal inkább a boldog felnőttkor és kiegyensúlyozott párkapcsolat alapjait.

Ezekben a hetekben folynak az egyeztetések az Nemzeti Alaptantervről, többek között azért, hogy gyermekeink ne legyenek ennyire túlterheltek. Bár a tervezetben célul tűzték ki „a felnőttlétre, a családalapításra és gyermekvállalásra való felkészítést”, nincs konkrét elképzelés a családi életre való nevelésről a közoktatás legfontosabb és legmagasabb szintű iránymutatásában.. Míg a mindennapos testnevelés és művészeti nevelés – melyek valóban elengedhetetlenek a gyermekeink szempontjából – konkrét szabályként jelennek meg a tervezetben, addig a családi életről, a felelős gyermekvállalásról és a szülői létről csak elméleti szinten tesz említést a dokumentum.

A 24. órában vagyunk hazánk demográfiai mutatóit nézve. Itt az ideje, hogy a kormány lehetőségeihez mérten mindent megtegyen a társadalom megerősítése, azaz a családok megerősítése érdekében!

Számos példa és működő jó gyakorlat létezik már hazánkban, melyek átültethetők lennének az állami iskolarendszerbe. Ne hagyjuk elveszni a lehetőséget, hogy a következő generáció tagjai megismerjék a családi konfliktusok helyes kezelését, a termékenységük és testük ismeretében gyökerező felelős gyermekvállalást és a szülői lét küzdelmes szépségét!

Kérjük, írja alá a dr. Kásler Miklós miniszter úrnak címzett levelünket, hogy eljusson véleménye a döntésért felelős vezetőhöz!

Köszönettel

Frivaldszky Edit,
az Emberi Méltóság Központ

és a CitizenGO csapata”