Ahol gyerekkel is öröm a vonatozás

Tágas játszótér, színes falak és puffok, meserajzokkal díszített falak, óriásböngésző az asztalon - nem, ez nem egy játszóház, hanem vonat. Aki utazott már több órát kisgyerekkel vonaton, tudja mekkora kihívás. Szlovákiában és Németországban már létezik családbarát vonat. Kipróbáltuk. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. szeptember 02. Gyarmati Orsolya

Tágas játszótér, színes falak és puffok, meserajzokkal díszített falak, óriásböngésző az asztalon – nem, ez nem egy játszóház, hanem vonat. Aki utazott már több órát kisgyerekkel vonaton, tudja mekkora kihívás. Szlovákiában és Németországban már létezik családbarát vonat. Kipróbáltuk. 


Szlovákiában a Student Agency által működtetett járaton, 3 fülke összenyitásával varázsolták ezt a bájos játszóhelyet a gyerkőcöknek. A falon lévő kedves mesefigurák és a mesetévé köti le a gyerekek figyelmét. Ha ez nem lenne elég, a fal egy részén rajzolni is lehet a táblafestékre. Felnőttként is legalább annyira élvezet volt itt utazni mint a gyerekeknek. A vonaton kis összegű helyjegy váltása kötelező, de cserébe kávét, üdítőt és újságot is kapunk.  

Valószínűleg az ötlet kivitelezése nem rengette meg alapjaiban a szolgáltató büdzséjét, tehát inkább ötlet és szándék kellett a kivitelezéshez. A fentinél is jóval kisebb beruházással, de szintén nagyszerű megoldással találkoztunk Németországban a helyi regionális vonatokon.