Anyátlan generáció – betiltották Ausztráliában az egynemű házasságok ellen kampányoló reklámot!

Egyenlő bánásmódot követel az egyneműek házassága ellen kampányoló AMF (Australian Marriage Forum), amelynek televíziós reklámját letiltotta az egyik ausztrál csatorna.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egynemű házasság
2015. június 06. Gyarmati Orsolya

Egyenlő bánásmódot követel az egyneműek házassága ellen kampányoló AMF (Australian Marriage Forum), amelynek televíziós reklámját letiltotta az egyik ausztrál csatorna.


A reklám párhuzamot vont a homoszexuális férfipárok által nevelt gyerekek és azon gyerekek között, akiket a 60-as és 70-es években erőszakkal vettek el édesanyjuktól és adtak örökbe.

Az AMF korábban azzal került a címlapokra, hogy márciusban a SBS (ausztrál médiaszolgáltató) nem volt hajlandó levetíteni az AMF reklámját az ausztrál Pride idején, mondván, hogy annak tartalma káros a gyerekekre.

„Elegünk van abból, hogy állandóan elhallgattatnak minket, és nem közlik őszinte és releváns érveinket” – háborgott az AMF elnöke, Dr. David van Gend a BuzzFeednek. „Magyarázatot követelünk a Channel Nine-tól, amiért az utolsó pillanatban levették a műsorról a hirdetésünket.”

A YouTube-ra is kikerült reklám egynemű (férfi)házasságban élő gyerekeket hasonlít össze olyanokkal, akiket a 60-as, 70-es években elvettek édesanyjuktól és örökbefogadó szülőkhöz kényszerítették őket. A reklám címe: Anyátlan generáció.

A BuzzFeed kérdésére a Channel Nine közölte: „Úgy éreztük, az AMF reklámjának tartalma nagyon sok nézőt feldühítene, családokat és gyerekeket is beleértve, de fontolóra vettük, hogy később levetítsük majd egy olyan időpontban, amelyben a gyerekek feltehetőleg már nincsenek a tévéképernyők előtt.”