„Az Allee-ban lehet nyilvánosan szoptatni!” – vizsgálat indult a szoptató édesanyát ért zaklatás ügyében

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy édesanyát beparancsoltak a baba-mama helyiségbe, hogy ott szopiztassa meg a kisbabáját, ne nyilvánosan szoptassa a gyermekét. Az Alle bevásárlóközpont sajtóközleményben reagált az esetre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
allee
2016. július 14. Csontos Dóra

Korábban beszámoltunk arról, hogy egy édesanyát beparancsoltak a baba-mama helyiségbe, hogy ott szopiztassa meg a kisbabáját, ne nyilvánosan szoptassa a gyermekét. Az Alle bevásárlóközpont sajtóközleményben reagált az esetre.


A facebook bejegyzés szerint Judit a bevásárlóközpontban – a nagy hőség idején – szoptatni szerette volna gyermekét. Ami valljuk be őszintén egy gondoskodó édesanyától nem szokatlan. Itt olvashatjátok a véleményünk és íme Judit bejegyzése:

„Furán érzem magam. Ma felszólítottak az Alleéban, hogy legyek szíves használni a baba-mama helyiséget, ami szerintem ugyan nem alkalmas szoptatásra, de mindegy. Odaállt fölém a biztonsági bácsi, és úgy mondta. Kérdeztem, hogy tudja-e, hogy néz ki az a szoba. Azt mondta, akkor szól a takarítóknak. Jah, ha csak annyi lenne… Megsemmisülten távoztunk. Még soha nem szóltak be nyilvános szopi miatt. Egyébként tök diszkrétek voltunk. Gondoltam a 35 fokban bemenekülünk egy kicsit hűsölni, míg apát várjuk. Hát a jövőben ennek is lőttek.”

A kép csak illusztráció.

A mai nap a bevásárlóközpont sajtóközleményt adott ki: Sajnálattal értesült az Allee bevásárlóközpont, hogy egy gyermét szoptató édesanyát megzavartak anyai feladatai ellátása során. Az Allee menedzsmentje elnézést kér a kialakult helyzet miatt és egyben tájékoztatja látogatóit, hogy a bevásárlóközpont területén az édesanyáknak lehetősége van és eddig is lehetősége volt a nyilvános szoptatásra. Az Allee bevásárlóközpont vezetése az esettel kapcsolatban vizsgálatot rendelt el.

Továbbá hozzátették, hogy az Allee Bevásárlóközpont fontosnak tartja, hogy minél megfelelőbb körülményeket alakítson ki a kisbabával érkezők számára, ezért a tavasz folyamán elindította baba-mama szobáinak felújítási programját, amelyből a 2. emeleti helyiség már el is készült és a felújítás folyamatos a többi szinten is.

Az alábbi fotók a már felújított baba-mama helyiséget mutatják. Mit gondoltok, valóban kényelmesen lehet itt szopiztatni egy kisbabát?