Észtország: hatalmas tiltakozás az egyneműek házassága ellen

Nagyszabású demonstrációt tartott egy civil szervezet az észt parlament előtt, kifejezve tiltakozását az egyneműek házasságának legalizálása ellen.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egynemű
2015. december 11. Gyarmati Orsolya

Nagyszabású demonstrációt tartott egy civil szervezet az észt parlament előtt, kifejezve tiltakozását az egyneműek házasságának legalizálása ellen.


A Család és Hagyomány Védelméért Alapítvány (APTK) célja az volt, hogy a megmozdulás által üzenjen a törvényhozóknak arról, mi is a házasság és a család.

Észtországban a liberális politikai oldal mindenáron azt szeretné, ha törvényessé tennék az egyneműek regisztrált élettársi kapcsolatát. A tüntetők egy óriási, 600 m2-es bannert terítettek szét a parlament előtti téren, amelyen egy férfi, egy nő és két gyermek alakja látható. A hatalmas vásznat eredetileg a több mint egymillió résztvevőt számláló párizsi Manif Pour Tous-tüntetésen használták.

Varro Vooglaid, az APTK vezetője szerint elértünk arra a pontra a kulturális hanyatlás folyamatában, amikor mindenkitől, akinek van szíve, elvárható, hogy bátran és határozottan kiálljon a legalapvetőbb értékekért, amelyeket mostanában olyan sokat támadnak.

„Fáradhatatlanul és szilárdan kell hangsúlyoznunk, hogy a család egy olyan egység, amely az emberi természeten alapul, egy nő és egy férfi köré épül és minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy legyen egy édesanyja és egy édesapja. Azt pedig senki sem teheti meg, hogy ettől megfosszon egy gyereket.”

Az alapítvány korábban 45 ezer aláírást gyűjtött a „Védjük meg a családot” című petíciójához. Az észtek nagy többsége ellenzi az egyneműek házasságát és nem ért egyet a regisztrált partnerkapcsolatot legalizáló törvény beiktatásával.

Forrás: Life Site News (via)