Háromszázezret ad a kormány az első gyerekért

Egyszeri, nagy összegű támogatás az első gyerek születése után, a gyed feltételeinek rugalmassá tétele, a szülő nők foglalkoztatásának támogatása - az Origo információi szerint ezekkel a lépésekkel ösztönözné a kormány a gyerekvállalást. A javaslatot kidolgozó munkacsoportnak sok más ötlete is van, pénz viszont egyelőre nincs ezekre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családtámogatás
2013. június 20. bencze.aron

Egyszeri, nagy összegű támogatás az első gyerek születése után, a gyed feltételeinek rugalmassá tétele, a szülő nők foglalkoztatásának támogatása – az Origo információi szerint ezekkel a lépésekkel ösztönözné a kormány a gyerekvállalást. A javaslatot kidolgozó munkacsoportnak sok más ötlete is van, pénz viszont egyelőre nincs ezekre.


224 ezer forinttal, összesen 288 ezer forintra emelné a kormány a jelenleg 64 ezer forintos egyszeri anyasági támogatást a szerint a demográfiai koncepció szerint, amelyet június elejére véglegesített a miniszterelnök által felkért népesedési munkacsoport – értesült az Origo.

(…)

A közel 300 ezer forint a kormány számításai szerint azonban már elegendő ahhoz, hogy meg lehessen vásárolni belőle egy induló szettet: pelenkázóasztalt, fürdetőkádat, mérleget, babakocsit, így reményeik szerint többen mernek belevágni a családalapításba.

(…)

A munkaanyag fontos eleme még, hogy a két, illetve háromgyerekes nőkre is kiterjesztené a múlt ősszel elfogadott munkahelyvédelmi akciótervben szereplő járulékkedvezményeket, vagyis a munkáltató jól járna a többgyerekes anyák foglalkoztatásával, az érintett nőknek pedig kevésbé kellene attól tartaniuk, hogy gyermekeik száma miatt hátrány éri őket a munkahelyükön.

(…)

A demográfiai csomag megszületéséről szerdai beharangozója szerint a csütörtökön utcára kerülő Figyelő is beszámol majd, azonban információink szerint a terhességi gyermekágyi segélyt nem emelné meg a kormány, és a gyest sem tennék most rugalmassá.