Már megint a szoptatós anya volt “rosszkor, rossz helyen”! Kikérjük magunknak!

Az, hogy vajon miért a 99 százalékban diszkréten szoptató édesanyákkal van mindig gond a nyilvános helyeken, lassan a vicc kategóriáját súrolja. Nem olyan régen a McDonald's étteremláncból tiltottak ki egy gyermekét tápláló anyukát, most úgy tűnik az Allee is csatlakozott a sorba.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
allee
2016. július 13. Vajda Boglárka

Az, hogy vajon miért a 99 százalékban diszkréten szoptató édesanyákkal van mindig gond a nyilvános helyeken, lassan a vicc kategóriáját súrolja. Nem olyan régen a McDonald’s étteremláncból tiltottak ki egy gyermekét tápláló anyukát, most úgy tűnik az Allee is csatlakozott a sorba.


A facebook bejegyzés szerint Judit a bevásárlóközpontban – a nagy hőség idején- szoptatni szerette volna gyermekét. Ami valljuk be őszintén egy gondoskodó édesanyától nem szokatlan. Íme a bejegyzés:

„Furán érzem magam. Ma felszólítottak az Alleéban, hogy legyek szíves használni a baba-mama helyiséget, ami szerintem ugyan nem alkalmas szoptatásra, de mindegy. Odaállt fölém a biztonsági bácsi, és úgy mondta. Kérdeztem, hogy tudja-e, hogy néz ki az a szoba. Azt mondta, akkor szól a takarítóknak. Jah, ha csak annyi lenne… Megsemmisülten távoztunk. Még soha nem szóltak be nyilvános szopi miatt. Egyébként tök diszkrétek voltunk. Gondoltam a 35 fokban bemenekülünk egy kicsit hűsölni, míg apát várjuk. Hát a jövőben ennek is lőttek.”

(forrás: facebook.hu)

Az, hogy ma Magyarországon ez még probléma lehet, az sok mindent minősít. Azt azonban nehezen tudjuk felfogni épp ésszel, hogy míg házi kedvenceinknek mindenféle hűsülési lehetőséget biztosítunk úton-útfélen, addig problémázunk azon, hogy nyilvános helyeken valaki -étellel és itallal- szoptatja csemetéjét.

Az sem magyarázat, hogy nem illő. Meg miért nem otthon csinálja. meg elbújva. Az anyák a végletekig diszkréten szoptatnak. Nem a nagyközönségnek szól, nem a megbotránkoztatásért. Egyszerűen mert éhes vagy szomjas gyermekük. Ezért ne kelljen elbújni és egy utolsó bűnözőnek érezni magukat, akiket egy biztonsági őr tesz helyre. Ébresztő!

via