Mozogj együtt a gyermekeddel – bye-bye mamaháj!

Az egészséges életmódra nevelés otthon a négy fal között kezdődik: azzal, hogy a mit lát a gyermek, a szülei mit esznek, és sportolnak-e egyáltalán?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. október 26. Gyarmati Orsolya

Az egészséges életmódra nevelés otthon a négy fal között kezdődik: azzal, hogy a mit lát a gyermek, a szülei mit esznek, és sportolnak-e egyáltalán?


Ha egészségtudatos lurkót szeretnél nevelni a gyerkőcödből, vegyél egy nagy levegőt, és mutass jó példát! Amellett, hogy életmódot váltasz, a maradék mamahájtól is megszabadulhatsz!

Ha gyermeked már tud járni, magad is elcsodálkozol, hogy mennyi időt tölt mozgással. Ez így van rendjén, hiszen a kicsik sokkal mozgékonyabbak, mint a felnőttek, naponta körülbelül egy-másfél óra fizikai aktivitásra van szükségük. Ha te is úgy döntesz, hogy a gyermekeddel együtt mozogsz, hetek múlva már láthatod is a pozitív változást magadon.
 
Példamutató viselkedés – egészséges gyerek

A gyermekednek sok mindenben példát kell mutatnod, így van ez a mozgással is. A szülő sporthoz való hozzáállása nagymértékben befolyásolja majd a gyermek jövőbeni értékrendszerét. Fontos, hogy a testmozgás és a megfelelő étkezési szokások kialakítása folyamatosan és fokozatosan történjen. Amennyiben lehetséges, vidd el csemetédet magaddal sportolni, hadd lásson téged mozogni . Baba-mama torna, babakocsis futás, otthon a gyermek előtt végzett tornagyakorlatok mind-mind hasznosak lehetnek. Ha már nagyobbacska a gyerkőc, akkor beszélj neki pozitívan a testmozgásról, és annak fontosságáról. Nem lesz nehéz meggyőznöd erről, hiszen gyakran ő késztet téged testmozgásra.