Mozogjatok együtt!

A közös mozgás nemcsak az anya-gyerek kapcsolatot mélyíti el, de fejlesztheti is kisbabádat, miközben remekül szórakoztok - együtt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. június 09. Gyarmati Orsolya

A közös mozgás nemcsak az anya-gyerek kapcsolatot mélyíti el, de fejlesztheti is kisbabádat, miközben remekül szórakoztok – együtt.


Ha te is éppen azon aggódsz, hogyan fog tudni beilleszkedni a pici a bölcsődébe vagy óvodába, de nem tudod, mivel könnyíthetnéd meg a dolgát, akkor mindenképpen látogassatok el egy játékos, fejlesztő gyerektornára! Bernát Ottilia, a Maya Fitnesz- és Mozgásstúdió Kerekítő foglalkozásvezetőjének segítségével összegyűjtöttük, mit nyerhetnek a legkisebbek és a nagyobbak a közös mozgással.

Kerekítő mondókás móka

Már a pici pár hónapos korában kipróbálhatjátok a Kerekítő foglalkozásokat, ahol egyszerű népdalok, mondókák segítségével erősítheted meg a kapcsolatotokat. Itt a meghitt együttléten van a hangsúly, hogy az öledben ülő babával még szorosabbra fűzhessétek az érzelmi köteléket, többek közt simogatások, cirógatások, pörgés-forgás és levegőbe dobálás segítségével. Emellett bővül a mindennapi mozgási lehetőségek tárháza is, így sétálós, hintáztatós játékokat is kipróbálhattok. Az óra egyik legnagyobb előnye, hogy minden mozgásfajtát dal, mondóka, furulyaszó és különböző népi ritmushangszerek hangja kísér, ami segíti az apróságok ritmusérzékének és beszédkészségének fejlődését.