Online adoptálás

Az Egyesült Királyságban hamarosan gyökeresen megváltoznak az örökbefogadás szabályai. Többek között lehetőség lesz arra, hogy az adoptálni kívánók az interneten keresgélhessenek az örökbefogadható gyerekek között...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
adoptálás
2014. március 26. Gyarmati Orsolya

Az Egyesült Királyságban hamarosan gyökeresen megváltoznak az örökbefogadás szabályai. Többek között lehetőség lesz arra, hogy az adoptálni kívánók az interneten keresgélhessenek az örökbefogadható gyerekek között…


A 6000 angol adoptálható gyerek közül sokak profilja és fotói hamarosan felkerülhetnek az internetre annak érdekében, hogy a leendő szülők kiválaszthassák, kit szeretnének örökbefogadni.

A leendő szülőknek arra is lehetőségük lesz, hogy térképen követhessék, hol élnek örökbefogadható gyerekek az országban. Az adoptálásokért felelős Hugh Thornbery szerint a változtatások komoly különbséget jelentenek majd azon gyerekek számára, akiknek nagyon nehéz körülmények között kezdték életüket, írja a Daily Mail.

Edward Timpson gyermek- és családügyi miniszter úgy fogalmazott, hogy az ígéretes fejlődés a örökbefogadási arány növekedését fogja majd eredményezni. “Tudjuk, hogy ahhoz, hogy többen vállaljanak örökbefogadás útján gyermeket az kell, hogy biztosítsuk számukra az elérhetőséget mind időben, mind támogatásban.”

A miniszter hozzátette: “Idén karácsonyra szeretném, ha az interaktív térképen keresztül bárki, aki fontolgatja az örökbefogadást, megkapna minden szükséges információt, és el tudná dönteni, képes-e a gyermek számára stabil és szerető otthont nyújtani.”

David Cameron miniszterelnöknél a project személyes prioritást élvez. “A különböző bizottságok keményen dolgoztak az elmúlt időszakban azért, hogy örökbefogadó szülőket toborozzanak, és biztosítsák az adoptálásra váró gyerekek számára a lehető legjobb lehetőségeket és körülményeket.”