Pünkösd üzenete a ma emberének

Mindannyian boldogulni szeretnénk ezen a földön, életünk megváltoztatásának, lelkiekben gazdagabbá tételének nagyon gyakran belső félelmeink szabnak gátat. Pedig saját élethelyzetében mindenki gyakran észleli, hogy ami van, és ahogy van az nem jó.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. május 24. Paulik András

Mindannyian boldogulni szeretnénk ezen a földön, életünk megváltoztatásának, lelkiekben gazdagabbá tételének nagyon gyakran belső félelmeink szabnak gátat. Pedig saját élethelyzetében mindenki gyakran észleli, hogy ami van, és ahogy van az nem jó, azt nem szabad így tovább csinálni, azon változtatni kellene, de nincs hozzá bátorsága és marad az általa is rossznak megélt helyzetben. De miért is? Mert nincs lelki ereje, hogy kövesse a tiszta, világos belső hangot. Hiányzik oly sok ember életéből a Pünkösd, a Szentlélek.


Pünkösd előtt az apostolok lelkiállapota nagyon hasonlított a ma emberének hétköznapi közérzetéhez. Húsvét után a tanítványok megbizonyosodtak arról, hogy Jézus él, feltámadott. Megértették, hogy küldetésük van, de nem tudtak mozdulni, nem tudtak szólni. Mindenki szeretné, hogy haladjon, rendben legyen az élete, legyőzze a körülményeket. Pünkösd ünnepe, a Szentlélek ereje biztonságot nyújt a mindennapokban. Hiszen nélküle az életünkben nem tudunk helyes és magasztos célokat megvalósítani.