Több mint százmilliós támogatás a Snétberger Zenei Tehetségközpontnak

Mintegy száz tehetséges, hátrányos helyzetű fiatal zenész tanulhat a Snétberger Zenei Tehetségközpont nyár végéig tartó kurzusán, amely a tanévnyitó ünnepséggel hétfőn vette kezdetét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. június 28. Csontos Dóra

Mintegy száz tehetséges, hátrányos helyzetű fiatal zenész tanulhat a Snétberger Zenei Tehetségközpont nyár végéig tartó kurzusán, amely a tanévnyitó ünnepséggel hétfőn vette kezdetét.


Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntő beszédében kiemelte: a központban tanuló fiatalok sikerét mutatja, hogy évente több mint száz fellépésük van országszerte és a határainkon túl.

A kormányzat kiemelt feladatának tartja a tehetségek támogatását, ezért az idei esztendőben a korábbi 40 millió forintos támogatást több mint háromszorosára emelte – hangsúlyozta az államtitkár. Novák Katalin szavai szerint a zenei tehetségközpontban folyó oktatás egyedülálló színvonala mellett kiemelkedő az itt történő nevelés közösségépítő szerepe is, amely egész életükön át elkíséri a diákokat.

Forrás: snetbergerkozpont.hu

Snétberger Ferenc gitárművész a megnyitót követően elmondta, hogy a zenei tehetségközpont programjában egy éven keresztül vesznek részt zeneileg tehetséges, hátrányos helyzetű, többségében roma gyermekek és fiatalok. A növendékek évente három alkalommal, összesen 12 héten át 2 ezer tanórát látogatnak, a nyári kurzuson 26 tanár és 5 tanársegéd irányítása mellett.

Hozzátette, hogy az elmúlt 5 esztendőben 300 diák volt részese a programnak, 54 különböző jazz- és komolyzenei formáció alakult a tehetségközpontban, amelyek jelentős része máig aktív.

Az eseményen Székely László, az alapvető jogok biztosa Snétberger Ferencnek Justitia Regnorum Fundamentum díjat adott át, amelyet minden évben annak ítélnek oda, aki sokat tett az esélyegyenlőség megteremtéséért.