Gyerekekkel templomba, de hova?

Összeállításunkban képet adunk arról, milyen helyekre érdemes bemenni, ha gyermekfoglalkozással is ellátott misére/istentiszteletre mennénk a fővárosban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Iskolások
2012. szeptember 21. szabo.daniel

Összeállításunkban képet adunk arról, milyen helyekre érdemes bemenni, ha gyermekfoglalkozással is ellátott misére/istentiszteletre mennénk a fővárosban.


Van, hogy úgy alakul, hogy kipróbálnánk más helyeket is, mint a saját gyülekezetünk. Van, hogy egyszerűen vendégségbe jöttünk, de nem mondanánk le a vasárnapi  szokásos családi templomlátogatásról, de még millió oka lehet, miért keresünk a fővárosban gyermekalkalmakat vasárnap. Ha nincs ötletünk, a következő helyeket érdemes felkeresni.

Reformátusoknak, evangélikusoknak

–    Zuglói Református Egyházközség: itt nemcsak kisiskolásoknak, hanem már óvodásoknak is van alkalom vasárnap 10 órától.
–    Kelenföldi Református Egyházközség: a nagyobbaknak rendes gyermekistentiszteletet tartanak, a kisebbeket pedig megőrző várja vasárnaponként 10.30-tól.
–    Józsefvárosi Református Egyházközség: alsósoknak és felsősöknek külön alkalom a rendes istentisztelet alatt, vasárnap 10.30-tól.
–    Békásmegyeri Református Egyházközség: a vasárnapi 9.30-as istentisztelettel párhuzamosan van gyermekalkalom is, de alkalmanként van kifejezetten gyerekekkel látogatható bibliaóra is.
–    Rákosligeti Református Egyházközség: a vasárnap 10.00 órai istentisztelet mellett két korcsoportra bontott gyermekistentisztelet is működik.
–    Csillaghegyi Református Egyházközség: a 10.00 órási alkalommal párhuzamosan várják a gyerekeket is.
–    Soroksári Református Egyházközség: vasárnaponként 9.30-tól van nagyon színes és kifejezetten szórakoztató gyermekistentisztelet, kisebbeknek egyéb kreatív foglalkozás.
–    Soroksár-Újtelep Református gyülekezet: vasárnaponként 11 órakor óvodás-  és iskoláskorú gyerekeket várnak.
–    Zuglói Evangélikus Gyülekezet: minden hónap első vasárnapján családos istentisztelet, egyébként vasárnaponként 11.00 órától az istentisztelet alatt gyermekbibliakör.
–    Budapest Fasori Evangélikus Egyházközség: alkalmanként van családos istentisztelet.
–    Óbudai Evangélikus Egyházközség: minden hónap 3. vasárnapján családos istentisztelet, egyébként az istentisztelet alatt vasárnapi iskola a gyülekezeti teremben.
–    Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet: minden hónap első vasárnapján családi istentisztelet.
–    Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Evangélikus Gyülekezet: minden vasárnap Szentlőrincen és Szentimrén is van gyerekistentisztelet a rendes istentisztelet alatt.
–    további evangélikus alkalmak itt.

Katolikusoknak

–    Városmajori Jézus Szíve Plébánia: kismise vasárnaponként 9.00 órától.
–    Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia: óvodás korúaknak vasárnaponként 17.00 órától van külön alkalom.
–    Avilai Nagy Szent Teréz Plébánia (VI. kerület): Vasárnaponként 18.30-as kezdettel tartanak kifejezetten ifjúsági istentiszteletet.
–    Országúti Ferences Plébánia (a Margit körútnál): alkalmanként remek gyermekmisék, érdemes követni a honlapot.
–    Zugló Bosnyák Téri Páduai Szt. Antal Templom: vasárnaponként 9.00 órától gyermekmise, 18.00 órától ifjúsági mise.
–    Remetekertvárosi Szentlélek Templom (II. kerület): vasárnaponként 9.30-tól diákmisék.
–    Jézus Szíve Templom (VIII. kerület): vasárnap 9.00 órától diákmise.
–    további katolikus alkalmak: www.miserend.hu