Csak tudnám, hogyan csinálják! – a bravúros időbeosztók nyomában

Nem vagyok irigy ember. Tényleg nem lehet rám azt mondani, hogy sóvárogva nézem más boldogságát, új ruháját, szép autóját, okos gyerekeit, azok jófej barátait és fényes szőrű háziállatait. Nincs bennem sóvárgás. Talán, mert így 40 felé a saját életemben is megtapasztaltam, hogy mindennek ára van. Egyetlen dolgot irigylek el - na, jó, fogalmazzunk úgy, kérném kölcsön kipróbálásra - a bravúros időbeosztó nők time-management receptjét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
időbeosztás
2018. február 19. Budapestimami

Olyannyira zavar, hogy nem jutok dűlőre ezzel a dologgal a saját életemben, hogy már elkezdtem komolyabban keresgélni a neten is a témában.

Rögtön az első, ami szembejött, egy 10 pontos klassz lista, 10 egyszerű szabály, ami azt ígéri, hogy ha betartom, nekem is minden flottul megy majd.

Ennyi? Ez komoly? És ezután jut idő férjre, gyerekre –  így együtt is és külön-külön is? – magamra, a munkámra, a hobbimra, a barátokra, a terveimre….?

Ez kell nekem! 

A lista áttanulmányozása után egyelőre a kommentjeimnél tartok…

1. Kezdd a napot minél korábban!

#Mármint mikor? Szombaton is? És mi az, hogy korán? Hétköznapokon 5:43-kor ébreszt először a telefonom, és 6:40-kor már egészen biztosan menetkész vagyok. Tehát ennél is korábban? Egy éjjeli bagoly típusnak? Ok, nem gond, átállok a pacsirta üzemmódra, ha ez kell. Tehát az este 10-es tornának lőttek, és a vasalásnak is másik időt kell találnom, ja, és szólni anyámnak, anyósomnak, barátnőimnek, minden rokonnak és barátnak, hogy 10-től mostantól szigorúan alszom, ne akarjon tőlem senki semmit, akkor se, ha ég a ház.

2. Tervezd meg a napodat, oszd fel a feladataidat sürgős-fontos-elintézendő kategóriák szerint, és haladj szisztematikusan!

#Na, ez már jobban hangzik, de most akkor a mai bevásárlás sürgős vagy fontos? Amíg ezt eldöntöm, gyorsan megválaszolok egy e-mailt.

3. Kérj segítséget!

#Ahá, ez lesz a titok az előző tipphez. Felhívom a férjemet, megkérem, vásároljon be.

Ó, hogy miért nem lehet azt a telefont felvenni….?!

4. Az e-mailjeidet naponta csak kétszer nézd meg: reggel és este, napközben ne foglalkozz bejövő üzenetekkel!

#Ez most vicc, igaz?

5. Ne halogass!

#Most mondja, hogy az e-maileket csak naponta kétszer nézzem! Akkor most mi van?

A bejegyzés folytatásához kattints.