A hordozás szépsége, szépséges hordozók

Hordozni jó, hordozni hasznos és nem utolsósorban hordozni szép is! A tavasz megérkezését ünnepeljük a hazai csatos hordozók színpompás bemutatásával, tartsatok velünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csatos hordozók
2017. március 02. Heilmann Anna

A babák hordozása több évszázados múlttal rendelkezik. Szerencsére már egyre több anyuka, sőt apuka használja a “babaszállítás”eme fajtáját. Valóságos kultusza van: iskolák, szakértői csoportok, hordozási klubok alakultak az utóbbi röpke pár év alatt. Ha olyan csöppséggel rendelkezünk, aki bírja, szereti a kötöttségeket, akkor a mindennapok, a bevásárlások, a kirándulások már nem nyűgök, hanem élveznivaló és természetesen elsősorban vállalható kihívásokká lépnek elő. Most az ülni tudó babáknak, togyogósoknak ajánlott csatos hordozók kínálatából szemezgetünk.

A 2011-ben, Lévai-Litter Éva által alapított My Baby Hug márka termékeinek 100% bababarát pamut, Öko-tex anyagfelhasználással, készülnek. “Öleléseik” akár egyedi tervező alkalmazásuk segítségével is kialakíthatók. Aranyos részletmegoldások, kedves és ismerős mesefigurák jellemzik termékeiket.


A 2009-ben megálmodott, autentikus minták megőrzéséről ismert Magyarinda egy családi vállalkozás, melyet az a cél  vezérel, hogy Kodály és Bartók nyomában ápolják, és élővé tegyék a magyar népművészet kincseit. A különlegesen szép, magyaros minták továbbgondolása mellett igyekeznek hordozóikat a mai emberek energikusabb mindennapjaiba integrálni.

“Hagyományőrzés mellett elkötelezett hívei vagyunk a háborítatlan szülésnek, születésnek, a kötődést segítő válaszkész gyermeknevelésnek, az erőszakmentes kommunikációnak és az élő természet védelmének.
Miért? Mert így sokkal boldogabbak vagyunk, és hisszük, hogy gondolkodásunkkal és gondoskodásunkkal sok XXI. századi családot segítünk egy kicsit harmonikusabb, élhetőbb élethez.”

 

Liliputi egy kis szombathelyi manufaktúrából nőtte ki magát országos, sőt nemzetközi elismertségű márkává. Saját tervezésű hordozóik mellett kabátokat, táskákat, cipőket és a kiegészítőket is készítenek tehetséges magyar dizájnerek bevonásával, valamint minőségi alapanyagok felhasználásával.

“A szülői test biztonságot nyújtó közelében cseperedő gyermek testi-lelki egészségét támogató, világlátására, személyiségfejlődésére erősen ható módon tekinthet önmagára, embertársaira, tárgyi és természeti környezetére. Hisszük, hogy termékeinkkel hozzájárulunk egy harmonikusabb, emberi kapcsolatokra, az élet szeretetére és tiszteletére nyitottabb nemzedék felnövekedéséhez.”

A kedvesen mesés csengésű Gremese szintén családi vállalkozás, amit Gremese, azaz Gremsperger Emese egy három gyermek anyukája álmodott meg és varázsolt virágzó, védett magyar márkanévvé. Ahogy munkakörét summázza: “Feladatom az ügyfélszolgálat, anyagbeszerzés, a pénzügyek, az én agyamból pattannak ki a sziporkák, amiket próbálunk megvalósítani, enyémek az ügyes-bajos kisebb-nagyobb ügyek. Velem beszélsz ha telefonon hívsz, én válaszolok az e-mail-edre, én teszek bejegyzést a facebook-on, én segítek neked és babádnak a hordozókat megkötni, és még sorolhatnám.”

Képek forrása: Mybabyhug, Magyarinda, Liliputi, Gremese