Így teremts bababiztos otthont

Érdemes már a szülés előtt, a terhesség alatt belefogni a lakás átalakításába, míg nincs, aki élesben fedezhetné fel a réseket az otthoni biztonsági pajzson.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
átrendezés
2015. április 25. Csontos Dóra

Érdemes már a szülés előtt, a terhesség alatt belefogni a lakás átalakításába, míg nincs, aki élesben fedezhetné fel a réseket az otthoni biztonsági pajzson.


Nemsokára érkezik a baba? Vigyázz, akkor is van még feladat a ház körül, ha a gyerekszoba már kulcsra készen várja kis lakóját! Addig érdemes belefogni a lakás átalakításába, míg nincs, aki élesben fedezhetné fel a réseket az otthoni biztonsági pajzson…

Bababiztonság – a padló

Ahogy cseperednek a babák, egyre több időt töltenek a földön kúszva-mászva, ezért nem mindegy, milyen talajt választunk nekik. – Kisgyerekek esetében fontos szempont, hogy könnyen tisztítható legyen a felület. Ezen belül is érdemes a meleg burkolatokat előnyben részesíteni – ajánlja Kréth Henriette lakberendező. A padlószőnyeg puha és meleg, ám a nagyobb foltok csak nehezen tisztíthatóak ki belőle, ezért jobb választás lehet valamilyen fa- vagy parafa felület, akár mozdítható szőnyeggel együtt.

Praktikus megvilágítás
A gyerekszobában is megéri gondoskodni a megfelelő látási viszonyokról, még akkor is, ha eleinte nem kerül a kiságy mellé íróasztal. – Az erős fényű központi világítás mellett praktikus megoldás, ha gyengébb fényű, helyi lámpákat is teszünk a szobába, például a pelenkázó vagy a kiságy mellé – tanácsolja szakértőnk. – A “halványabb” fények mellett éjszakai szoptatás, etetés közben sem kell vakon botorkálni az anyukának a gyerekszobában, és a túl erős fény sem zavarja majd őt és a kicsit.

Funkcionális bútorok

Az újszülötteknek még nincs sok igényük a szobájuk berendezésével kapcsolatban, ám ez az évek múlásával változni fog. Alapkelléknek számít a kiságy, a pelenkázó és némi tároló. – Az első bútordarab, aminek érdemes helyet keresni a gyerekszobában, a kiságy. Lehetőleg ne kerüljön hideg fal mellé vagy olyan helyre, ahol közvetlen napfény éri.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!