Mindennapi tárgyak, amiket többször kéne takarítanunk, mint hisszük

Utánanéztünk néhány gyakran kérdésesen kezelt, minden háztartásban megtalálható dolog takarítási szükségleteinek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2017. május 25. Femcafe

Pénztárca

A pénztárca takarítását sokan elfelejtik, pedig hetente kellene

Ha fizettünk valahol és pénzt fogtunk meg, automatikusan keressük a kézmosás lehetőségét. Addig nem eszünk, nem érünk az arcunkhoz, nem túrunk a hajunkba. Mindehhez nem kell mániásnak lenni, elég csak néhány rémisztő kutatási eredményt megnézni vagy arra gondolni, hány kéz fogdoshatta meg az adott papírt vagy érmét a kiadás óta eltelt akár évtizedekben. Valahogy a pénztárcánk takarítása mégsem olyan egyértelmű, pedig hetente szükség van rá, ugyanis több kórokozó bőven túlélné ezt az időintervallumot is, például az E.coli. A bőr pénztárcákat alkoholmentes fertőtlenítőkendővel, a többit egyszerűen kézzel vagy géppel érdemes mosni.

Törölköző

A rendszeresen kiszáradó törölközőt is hetente érdemes mosni

“Minek mossuk ki a törölközőt? A legtisztábbak vagyunk, amikor használjuk”, olvashattuk már sok viccrovatban, így nem is szabad ezt komolyan venni. A törölköző remek melegágyat nyújt a baktériumoknak és a gombáknak egyaránt, amennyiben nem hagyod kiszáradni. Győződj meg róla, hogy jól szellőző, meleg helyen tartod és a következő használatra teljesen megszárad. Ilyen körülmények között elég hetente mosni, ám érdemes feleannyi mosószerrel, mint amennyit máshoz használsz. Így maradnak könnyűek és puhák a törölköző szálai.

Farmer

Nem érdemes minden viselés után mosni, ha otthonra van váltónadrágod

Mindenki gardróbjának kötelező darabja a farmernadrág, de vajon milyen gyakran kéne mosni? Ismerek olyat, aki minden alkalommal kimossa és olyat is, aki még sosem mosott farmert. Valószínűleg Te is észrevetted már, hogy minden egyes mosással kicsit összemegy a nadrág, így 3-4 viselés után érdemes mosni, ha meg szeretnénk őrizni eredeti méretét. Ilyenkor viszont mindenképp kifordítva, nagyon alacsony hőfokon mossuk, ezzel óvható meg a színe és a rugalmassága legjobban.

 

A cikket ide kattintva tudod végigolvasni.