Várandós divat – olcsón és praktikusan

Szerencsére a divattervezők már jó ideje ráébredtek, hogy egy várandós nő is szeretne normálisan kinézni, és nem csupán óriás virágos lebernyegruhákban járni 9 hónapon keresztül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2012. június 06. czefernek.lena

Szerencsére a divattervezők már jó ideje ráébredtek, hogy egy várandós nő is szeretne normálisan kinézni, és nem csupán óriás virágos lebernyegruhákban járni 9 hónapon keresztül.


Sokan már előre tervezgetik, milyen csini összeállításokat szeretnének hordani a terhesség alatt, és alig várják, hogy megkezdhessék zsákmányszerző-körútjukat az egyre gyarapodó kismamaboltok rengetegében. Megint mások addig szeretnék ezt kihúzni, ameddig csak lehet, s „saját”, megszokott ruhájukban lejtenek az utolsó pillanatig.

Akármelyik csoportba is tartozol, összeszedtünk néhány praktikus tippet, amelyet a kismamáknak érdemes ruházkodás tekintetében megfontolniuk.

1. Csak pár hónapig hordod majd

Mivel a kismamaruhákat legtöbb esetben csupán néhány hónapig hordod majd, s ez a rövid lejárat a bolti árakban nem tükröződik, most kétszer is érdemes meggondolnod, mielőtt beteszel egy darabot a bevásárlókosaradba.

2. Ne tervezz túlságosan előre!

Az egész terhesség kiszámíthatatlan, hát még a súlygyarapodásod! Ezért javasoljuk, hogy csak azt vedd meg, amire éppen szükséged van és mindig olyan ruhát szerezz be, ami már aktuálisan is passzol rád!

3. Ha tovább nőnél…

Mivel nem tudhatod előre azt sem, hogy mekkora lesz a hasad és fent lesz-e a gyerek vagy lent, válassz olyan darabokat, amelyekben – amellett hogy már most jól érzed magad bennük – van még hely a további növekedésre!

4. Fogadd el másét!

Mivel a kismamaruhákat fent említett okokból senki nem hordja agyon, ne kezeld ellenérzéssel a másoktól kapott darabokat. A barátnőid meg csak örülnek majd hogy nem volt kidobott pénz az egykor megvásárolt drága holmi!

5. Outlet vagy turi!

Sokan idegenkednek a turkálók kínálatától, pedig amint azt az előbbi példa is mutatja, kevés nő hordja el igazán ruhatárának ezeket a darabjait. Semmit nem kockáztatunk a használt terhesruhákkal, de ha nagyon nem szimpatikusak, járjuk körbe az ide vonatkozó outleteket egy-két csini darabért!

6. Ha nem találsz stílusodnak megfelelő öltözetet…

Ne izgulj, ugyanis nagyon sokáig kihúzhatod leggingsekkel, harisnyákkal és néhány elasztikus pólóval, csinos ruhával (vagy laza inggel, bő pulcsival) a dolgot.

7. A legfontosabb:

Egy kényelmes cipő beszerzése, valamint egy növekvő méreteidhez igazodó melltartó megvásárlása. Előbbire nem csupán derekad kímélése és lábad megóvása miatt lehet szükség, hanem azért is, mert sokaknak lábmérete is megnő a terhesség alatt. Itt nem érdemes garasoskodni!

8. Speciális kismama-fehérneműt nem kell vásárolnod!

Hacsak nem ez az egyetlen, amiben jól érzed magad! A legtöbb bikini fazonú bugyi ugyanis remekül teret enged növekvő pocakodnak az utolsó napokig. Csak a gumi ne legyen túl erős!