35 százalékkal csökkenti a korai halál esélyét az alma

Elég naponta egyetlen picike alma, és máris rengeteget tettünk az egészségünkért. Egy friss kutatásból ugyanis kiderült, hogy 100 gr ebből a gyümölcsből csökkenti a korai halálozás esélyét, kontrollálja a súlyunkat, és még a rák kialakulása ellen is véd. Részletekért olvass tovább!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alma
2016. április 22. Csontos Dóra

Elég naponta egyetlen picike alma, és máris rengeteget tettünk az egészségünkért. Egy friss kutatásból ugyanis kiderült, hogy 100 gr ebből a gyümölcsből csökkenti a korai halálozás esélyét, kontrollálja a súlyunkat, és még a rák kialakulása ellen is véd. Részletekért olvass tovább!


Az alma héjában van a kulcs

A Nyugat-Ausztráliai Egyetemen végzett kutatás során 1456, 70 és 85 éves kor közötti embert vizsgáltak. A 15 évig tartó megfigyelés során a szakemberek kiderítették, hogy az alma mindennapos fogyasztása 35%-kal csökkenti a korai halálozás esélyét. A gyümölcs erejének kulcsa minden kétséget kizáróan a héjában, pontosabban az abban található flavonoidokban rejlik.

A flavonoidok a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport, sok gyógynövény, gyümölcs és zöldség nekik köszönheti előnyös tulajdonságait. Érdekesség, hogy ezt a vegyületcsoportot Nobel-díjas tudósunk, Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1930-ban. A flavonoidok jótékony hatásai a következők:

  • erős antioxidánsok
  • csökkentik a gyulladásokat
  • enyhítik az asztma és az allergia tüneteit
  • antibakteriális hatásúak
  • megakadályozzák a sejtkárosodást
  • lassítják az öregedést, és csökkentik a súlyos betegségek kialakulásának esélyét
  • hozzájárulnak a testsúly megtartásához

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!