Magyarország idei legjobb kenyere a Görböc kenyér

A Magyar Pékszövetség 2011 óta minden évben megrendezi a Szent István-napi kenyérversenyt. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke a csalad.hu-nak elmondta: 33 pályamunka érkezett, három kategóriában hirdettek versenyt. A búzakenyér kategória győztese, egyben a Szent István-napi kenyér a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kenyér
2017. augusztus 19. Család.hu

Nemrég kihirdette a Magyarország kenyere győztest. Melyik termék lett a nyerő?

A Görböc kenyér lett Magyarország idei legjobb kenyere. A termék adalékmentes, kovászos technológiával készült, ellenőrzött minőségű, és nagyüzemi technológiával is gyártható.

Ki készítette a nyertes terméket?

A komlói Kurdi Family Kft. a Görböc kenyér készítője, amely a Romániában lévő, Bihar megyében található Micske falu egyik dűlőjéről kapta a nevét.

Hányan neveztek a versenyre?

33 pályamunka érkezett, három kategóriában hirdettünk versenyt. A legjobb búza-, rozs- és innovatív kenyér az ünnep után az ország számos pékségében kapható lesz. A szakmai és amatőr tagokból álló zsűrinek nem volt könnyű dolga. Évről évre egyre finomabb, jobb minőségű termékekkel érkeznek a pályázók.

Milyen feltételnek kell megfelelnie a versenyen indított kenyérnek?

Mivel a nyertes cég komoly marketing támogatást kap, az ellenőrzött jó minőségű alapanyagok, a kovászos technológia elengedhetetlen feltétel. A szakmai zsűri megtapogatja, illatolja, felszeleteli, megkóstolja, figyelembe veszi a megfelelő íz- illataroma összhatást. Ezek alapján dönt az eredményről.

Mi a kenyér további útja?

A Szent István-napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni , majd megkezdődik az értékesítése. Azok a pékségek, amelyek vállalják a komoly, részletes szabályozás betartását, gyárthatják, árusíthatják a terméket. Fontos az is, hogy ez a kenyér egy nagyon szép szalaggal is át lesz kötve, rajta a 2017-es évszám. Emellett a Magyar Pékség védjegymatrica a garancia arra, hogy jó minőségű, ellenőrzött, magyar pékmester keze munkája által készített terméket kap a fogyasztó.

Miközben a versennyel egyértelmű cél a jó minőségű termékek népszerűsítése, a boltokban tömegével vásárolható a gyorskelesztésű, adalékanyagokban dúskáló kenyerek.

A cikk ITT folytatódik. 

(Fotó: Kormány.hu)