10 dolog, amit még 10 éves kora előtt taníts meg a gyerekednek

Osztozkodni jó, nem kell mindig győzni, és nem kell mindenkinek igent mondani. Egyszerű tippek a gondtalan és hatékony gyermeknevelés érdekében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyereknevelés
2019. január 18. Dívány

A szülői szerep tele van nagy kihívásokkal, de Suzanne Gelb pszichológus szerint néhány pontban összefoglalható, hogy mi is valójában a szülők feladata. Először is, úgy gondoskodni a gyerekről, ahogy magunkkal tesszük. Másodszor, mutassunk neki jó példát a viselkedésünkkel, azzal, amit szeretnénk tőle viszontlátni! Harmadszor, tanítsuk meg arra, hogy meg tudja különböztetni a jót a rossztól, és gondoskodjunk a biztonságáról! Végül, de nem utolsósorban: szeressük feltétel nélkül.

Egyszerűnek tűnik, igaz? Ennek az egyszerűségnek a jegyében íme 10 fontos életbölcsesség, amit jó, ha már tízéves kora előtt megtanul a gyerek.

A kedvesség az egyik legfontosabb tulajdonság

Persze, a jó tanulmányi eredmények sokat számítanak, de ami igazán számít, hogy hogyan bánunk másokkal és saját magunkkal.

Mindenkinek jut elég szeretet

„Ugyanúgy szeretlek téged, mint az anyukádat/apukádat.” Vagy ha többen vannak, akkor: „Ugyanúgy szeretlek, mint a testvéredet.”

A cikk folytatásához kattints.