10 madáretető, amit saját kezűleg is elkészíthetünk – A gyerekek imádni fogják

A családban több gyerek is feltette már nekem azt a kérdést: ilyen hidegben mi történik a madarakkal? Nem fognak megfázni? És hol találnak élelmet? Ha neked is szegeztek már hasonló kérdéseket, akkor az alábbi ötleteket imádni fogod. Mutatunk 10 saját kezűleg is elkészíthető madáretetőt, amihez még fűrészelned sem kell.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 06. FemCafé

Műanyagpalackból

Egy műanyagpalackra, két fakanálra és egy nagy adag magra lesz csak szükségünk. Ollóval vagy késsel lyukasszuk ki a palack oldalát, majd fúrjuk át rajta a fakanalakat, töltsük fel a palackot a magkeverékkel, majd a fakanál kanalas részénél fúrjunk egy kicsit nagyobb lyukat, hogy a magok a kanálra potyogjanak. Az egyszerűen kilyukasztott palackot is megtölthetjük eleséggel, sőt házikószerűre is kifesthetjük az etetőt.

the-world_s-top-10-best-bird-feeders-71

Konyhai kacatok

Üvegekből is készíthetünk etetőt, de ilyenkor már szükségünk lesz egy fa vagy fém alapra is, illetve egy kisebb tálkára. A csavaros tetejű műanyagtárolókat is bevethetjük, ám arra ügyeljünk, hogy érdemes egy pálcát szúrni az etetőbe, hogy a madaraknak legyen mire leszállniuk.

Lógasd fel!

Kivájt narancsból, tökből is készülhet etető, de egy mutatósabb tálka vagy egy virágalátét is megfelelhet a célra. Ezeknél az etetőknél arra figyeljünk, hogy célszerű fedett helyen tárolni őket, mert a csapadék vagy a hideg miatt összefagyhat az étel.

A többi madáretetős ötlethez kattints ide!