13 dolog, amit tegyetek meg a téli szünetben

Nem csak a gyereknek, hanem neked is karácsonyi szüneted van. Vannak dolgok, amelyeket előre tervezhetsz, hogy tartalmasabb és vidámabb legyen a család téli szünete. Adunk pár tippet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. december 22. Babaszoba

1. Kézműveskedés

Senki sem tud olyan lelkesen ünnepi dekorációt készíteni, mint a gyerekek. Iszonyú energiával vetik bele magukat a kézműveskedésbe, ettől is olyan szórakoztató együtt lenni velük. Minél nagyobb egy gyerek, annál komolyabb feladatokkal is megbízhatod.

2. Rendezzetek tehetségkutatót

Rengeteg lehetőséget rejt magában és nagyon szórakoztató tud lenni ez a program. Bármelyik korosztálynak jó móka: amíg te dolgozol, ők kitalálhatják, hogy milyen előadást mutatnak majd meg neked, amikor már ráérsz. De lehet összcsaládi program is: muzsikálhattok, énekelhettek együtt, akár más családtagok előtt is. A határ a csillagos ég: lehet jelmezekbe öltözni, élő zenével kísérni az előadást. Az összes feladatot a gyerekek csinálhatják: készíthetnek jelmezt, megrendezhetik az előadást, kitalálhatnak mindent.

3. Süssetek együtt

Végre van időtök erre is: a gyerek életkorának megfelelően kapcsolódhat be a sütögetésbe. Ha nagyobb, akkor már kimérheti a mennyiségeket, ha kisebb,, akkor gyúrhatja a tésztát, feltörheti a tojásokat. Remek családi program.

4. Készítsetek ajándékokat

Nem kell az Anyák napjára korlátozódnia az ajándék készítésnek. A gyerekek imádnak meglepetés ajándékot készíteni, neked vagy más olyan családtagnak, barátnak, akik közel állnak hozzájuk. Csináljátok együtt, lepjetek meg valakit egy közös ajándékkal.

5. Menjetek el a helyi karácsonyi vásárba

Ki ne hagyjátok a helyi, közeletekben található karácsonyi vásárt! Csak egyszer van egyévben, szóval menjetek el mindenképpen és élvezzétek.