14 percig halott volt az újszülött

A kis Jasmine Aiken-Burnikell két hónappal korábban született a vártnál, mindössze 950 grammal. Majdnem negyed órán át nem volt szívverése, mégis, csodával határos módon életben maradt, sőt, agykárosodást sem szenvedett - olvasható a Borsonline-on.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. március 10. bencze.aron

A kis Jasmine Aiken-Burnikell két hónappal korábban született a vártnál, mindössze 950 grammal. Majdnem negyed órán át nem volt szívverése, mégis, csodával határos módon életben maradt, sőt, agykárosodást sem szenvedett – olvasható a Borsonline-on.


Mint a bulvárlap írja, Jill Aiken mindössze 26 hetes terhes volt, amikor megindultak a fájásai, és mivel előző terhessége is vetéléssel végződött, rettenetesen aggódott, hogy kislányát is elveszíti. Az orvosok öt napon keresztül próbálták megelőzni a koraszülést, ám végül a baba és az anya élete is veszélybe került, így 14 héttel korábban világra segítették Jasmine-t.

A kislány tömege születésekor mindössze 950 gramm volt, ám nem ez volt a legnagyobb probléma. Az újszülöttnek ugyanis nem vert a szíve. Az orvosok 14 percen át próbálták kétségbeesetten megtalálni a kicsi szívhangját, és közben folyamatosan újraélesztést kapott.

A küzdelem végül sikerrel járt, és egy vérátömlesztés után Jasmine állapotát stabilizálták. Igazi csoda, hogy bár közel negyed órán át volt a klinikai halál állapotában, nem szenvedett agykárosodást.

Jasmine végül 11 hetet töltött az újszülött-intenzíven, mielőtt hazamehetett szüleivel. Sajnos nem csak szívproblémái nehezítik fejlődését: mivel túl korán született, tüdeje nem fejlődött ki rendesen az anyaméhben, így még most is rendszeresen oxigént kap.

A kislányról a fotót itt láthatjátok.