24 karátos szülés – luxusszülőszobák

Nagyon gazdag vagy, mondjuk hollywoodi sztár és szülni fogsz? Felejtsd el a szörnyű kórházi kaját és az idegesítő szobatársakat! Hozd inkább egy ötcsillagos luxuslakosztályban világra a gyerekedet, aztán hívd a Michelin-csillagos séfet, hogy hozzon neked valami finomat. Meg persze az egész családnak…

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. november 14. Családháló

Senki sem szeret kórházba kerülni, hiszen mindenki utál beteg lenni, injekciókat kapni, vagy fájdalmas beavatkozásokat elviselni. A legtöbb ember félelmetesnek találja a kórházakat a rettenetes linóleumpadlóval és neonlámpákkal, az ehetetlen ételekkel és a mogorva nővérekkel együtt. Persze mindez csak a közkórházakra igaz. Vannak azonban olyan egészségügyi intézmények, amelyek igencsak más képet mutatnak attól, amit egy átlagember megszokott. Ilyenek a kórházi luxuslakosztályok.

A kizárólag nagyon tehetősöknek fenntartott ötcsillagos kórházhotelek száma az elmúlt pár évben meredeken emelkedett az olyan, egyre szélsőségesebb igényekkel együtt, mint a panorámás szobák, a luxuságynemű, a friss virág az asztalokon és egy menő séf, aki gourmet ételeket és fantasztikus desszerteket szolgál fel.

Ki ne szeretné, ha ilyen körülmények között lehetne beteg? Ugye, mindannyian? És akkor nem is beszéltünk még azokról a szupergazdag sztár kismamákról, akik éppen ilyen helyen szeretnék világra hozni szuperceleb gyereküket. Nézzük tehát,  hol születnek a sztárbabák!

Ronald Reagan UCLA Medical Center: a természetes oázis

A VIP szülőlakosztályok úgy vannak megtervezve, mintha a kismama a természetben lenne: rengeteg fából készült bútor, növény, rejtett világítás segít ebben, az orvosi eszközöket pedig gondosan elrejtik a szekrényekbe. A kismamák számára különleges menüt kérhetnek, amelyet frakkos pincér szolgál fel. A szobák mindegyikében van nagy tévé, műholdas rádió, saját fürdőszoba, hűtő, és természetesen egy melegíthető ágy a kisbabának.

Rose Medical Center, Denver: high-tech szülés

Azok a szülész-nőgyógyászok, akik itt dolgoznak, az okostelefonjukon tudják követni a pácienseik szülésének folyamatát, ha esetleg nem lennének a kórházban a vajúdás során. A szülőszobákban a jakuzzi épp úgy megtalálható, mint a nagy szülőlabdák, a hintaszékek, vagy a nagyképernyős tévé. Szülés után a VIP-kismamák átkerülnek a kórház hat lakosztályának egyikébe, ahol saját séf áll rendelkezésükre.

Cedars-Sinai, Los Angeles: akár egy gyógyfürdőben

Kourtney Kardashian, Rachel Zoe és Victoria Beckham csak egy pár azon celebek közül, akik itt hozták világra gyermeküket. A „luxus kismama lakosztály-csomag” része a saját dúla biztosítása, valamint egy háromszobás lakosztály. A kismamák igénybevehetnek manikűrözést, pedikűrözést, fodrászt, akárcsak egy kényeztető wellness-hétvégén. És hát ki ne fizetne napi 4000 dollárt mindezért, nem igaz?

Mount Sinai Kórház, New York: szoba kilátással

A kórház luxuslakosztályai egytől egyig a Central Parkra néznek. Nem csoda, hogy Gwyneth Paltrow is itt szült: elképesztően puha gyapjú- és muszlinágynemű, szülés utáni masszázs, manikűr és pedikűr, na és persze a már megszokott saját séf, tévé, masszázskád, az olasz csempék, a gyönyörű tükrök, a fotószolgáltatás… ki mondhat erre nemet? Még akkor is, ha mindez éjszakánként 4000 dollárba kerül!

Lenox Hill Hospital

A new yorki intézmény akkor lett igazán híres, amikor kiderült, hogy Beyoncé és Jay-Z a komplett szülészetet kibérelte potom 1,3 millió dollárért, hogy kislányuk, Blue Ivy teljes nyugalomban születhessen. A berendezés luxusalapanyagokból készült a padlótól a szekrényekig, a márvány fürdőszobától a selyem függönyökig. Tévé, wifi, valamint egy nap 24 órájában rendelkezésre álló alkalmazott is jár a csomaggal – utóbbi a kismama és családja minden kívánságát teljesíti, legyen szó fodrászról, kozmetikusról, manikűrösről, masszázsról, de ha a celeb anyukának úgy tartja kedve, az éjszaka közepén is elküldheti őt bevásárolni. A kórház 24 órában gourmetkonyhát üzemeltet, ezen kívül vannak még olyan finomságok is, mint az érzelmi támogatás, a saját nővérke és persze a fotózás.