3 finom borkorcsolya

Jobban csúszik az ital ezzel a három ízletes borkorcsolyával, amit egyszerűen elkészíthetsz, és bátran a vendégeid elé tehetsz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 23. szabo.daniel

Jobban csúszik az ital ezzel a három ízletes borkorcsolyával, amit egyszerűen elkészíthetsz, és bátran a vendégeid elé tehetsz.


Bár a borszakértő szerint a legjobb semlegesítő a szénsavmentes víz, illetve a kenyér, ha nem profi borbírálóként kóstolgatsz, nyugodtan kipróbálhatsz egy-egy különlegesebb snacket. Az igazi borkorcsolya sós, de semmiképp sem túl fűszeres, hogy ne zavarja össze az ízlelőbimbóidat.
A klasszikus sajtok és pogácsák helyett most néhány különlegesebb, enyhén fűszerezett változatot kínálunk.

1. Sajt- és szalámifalatkák

Hozzávalók (6 személyre):
60 dkg apró burgonya, 125 g mozzarellagolyó (kb. 15 db), 4 ág bazsalikom, 6 paradicsom, 1 ek balzsamecet, 3-4 ek olaj, durva szemű só, 3 dkg vékonyra szeletelt (nem túl fűszeres) szalámi, rozmaringág, só, bors, fogvájó

Elkészítése:
1. A burgonyát kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. A mozzarellagolyókat lecsöpögtetjük. A nagy bazsalikomleveleket lecsipkedjük, a többit felaprítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, vágott felületét meglocsoljuk ecettel és megsózzuk, megborsozzuk.
2. A bazsalikomleveleket meg a sajtgolyókat fogvájóval a paradicsomokra tűzzük. A burgonyát a forró olajon ropogósra sütjük. Megszórjuk a durva szemű sóval, a borssal meg az aprított bazsalikommal, és hosszában félbevágjuk. A szalámiszeleteket két fél burgonya közé tesszük, és a rozmaringágakkal vagy fogvájóval összetűzve kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 45 perc, kb. 790 kJ (190 kcal) / adag.