40 éves anyuka lettem – és többé ezek a dolgok nem érdekelnek!

Néhány hete én is beléptem abba a bizonyos negyedik X-be. Sokan rettegnek ettől a fordulóponttól az életükben, én viszont úgy vagyok vele, hogy minél idősebb vagyok, annál bölcsebb, tehát annál több alternatívám van! Meg is mutatom, mik azok a dolgok, amik ennyi idősen már egy cseppet sem érdekelnek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. június 12. Családháló

Diéták

Mostanában bárhová nézek, mindenhol valami új, „legjobb”, „leghatásosabb” diétába futok. Paleo. Atkins. Gluténmentes. Szétválasztó. Csak organikus. Cukormentes. Szénhidrátmentes. Nos, jelentem, ezek is mennek a „Köszönöm, nem kérem”- kosárba!!! Mert nem fogok azon izgulni, hogy véletlenül megettem-e egy kis csokit, netán  egy mogyoróvajas kenyeret, vagy sem! Hiszen az élet jó dolgai között bizony ott vannak az édességek, amiket mi, 40-es anyák igazán megérdemlünk időnként!

Hiteltelenség, őszintétlenség, áltermékek

Ismered az érzést, amikor a hatodik érzéked azt súgja, hogy valami – vagy valaki – valahogy nem tűnik igazinak? Hitelesnek? Hát, elárulom, hogy a homlokomon mostanra jól látható ráncok, valamint a szemem alatti táskák azt jelzik, hogy megtanultam elsőre kiszagolni a hiteltelenséget, és mindent, ami nem igazi. Ahogy megérzem ezt a „szagot”, már indulok is a másik irányba! Nincs energiám többé hiteltelen emberekre, áltermékekre, vagy olyanokra, akik mindenfélét összehazudnak magukról a Facebookon. És többé nem töltök időt azzal sem, hogy azon merengjek, mi lehet az a titokzatos folt a kanapén, vagy az a fura szag, ami az autóm hátuljában terjeng. Csak a fontos és őszinte dolgok érdekelnek ezentúl.

Dráma

Az rendben van, ha a gyerekeimet kell kibékíteni, mert megint összevesztek egy fidget spinneren vagy az X-boxon. De már nem foglalkozom a közösségi médián folyó drámákkal, pletykákkal és rosszindulatú emberekkel.

Rossz könyvek

Bárhová is fordulok a lakásban, mindenhol vár rám egy legalább 6-7 könyvből álló, elolvasásra váró kupac. Régebben nagyon sok olyan könyvet olvastam, amik „illene”, hogy tetszenek, meg amiket „MINDENKI” annyira szeret, és BESTSELLER. Ezt is befejeztem. Mostantól csak olyan könyvet veszek a kezembe, ami nekem tetszik, és ami nekem nyújt kikapcsolódást.

Előbb főételt enni, azután desszertet

A felnőtt életben sok dolog nehéz, ám amit nagyon szeretek benne, az az, hogy nekem nem kell az összes főzeléket / levest / második fogást megenni, mielőtt a desszertnek nekilátnék. Sőt, meg is cserélhetem a sorrendet. Ez az én előjogom. Jó, persze, hogy nem a gyerekek előtt. Csak amikor nem látják!

Kényelmetlen ruhák

Rég elmúltak azok a napok, amikor túl szoros farmerokba és tűsarkú cipőkbe kényszerítettem magam. A mostani viseletem a kényelemről szól. Leggingsek. Pólók. Kardigánok. Kényelmes derekú farmerok, amiktől nem érzem úgy magam, mint valami töltött hurka. Ja, és még egy dolog: semmi és senki nem vehet rá, hogy hétköznap este hat után melltartót hordjak.

via