5 úticél, ha nem akarjátok otthon tölteni a Valentin-napot

Ha ti is azok közé tartoztok, akik nem tudnak kitalálni semmit Valentin-napra, feleslegesnek is tartják az ünnepet és nincs is kedvetek túl sokat agyalni rajta, akkor a nektek való program az utazás. Nem kell messze menni, nem kell, hogy sokba kerüljön, garantált, hogy bármilyen kézműves csokinál vagy virágcsokornál maradandóbb élmény lesz egy néhány napos kiruccanás.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. február 11. Dívány

1. Belföld

Nézzen ki hazai úti célt, ahova már régen el akartak menni együtt, és töltsenek el pár napot ott. Nézzék meg milyen Sopron Volt fesztivál nélkül, milyen télen a Balaton vagy látogassanak el az Egri Várba. Ha ki akar maradni az egész Valentin-napi őrületből, akkor ne wellness szálló speciális ajánlatai között válogasson, hanem kisebb panziót, vagy Airbnb-szállást is választhat. Ha viszont rózsaszirmos szoba a vágya, akkor rengeteg ajánlatot talál a hotelekben.

2. Bécs

Az egyik legkedveltebb úti cél lehet Bécs, ami egyszerűen és gyorsan megközelíthető Budapestről. Akár rossz az idő, akár hét ágra süt a nap, Bécsben mindig talál valami izgalmasat, ezért is tökéletes úti cél egy néhány napos kiruccanáshoz. A múzeumnegyedben olyan kiállítások várják, amik nem csak a hideg és esős időben lehetnek érdekesek, ha jó az idő, akkor sétálgathat a belvárosban, megnézheti a Belvedere palotát, Hundertwasser-házat. Ha pedig egész napos szabadtéri programot szeretne, akkor kiránduljon Schönbrunnban, ahol a kastély parkja mellett megnézheti az állatkertet is és itt láthat hozzánk legközelebb pandát. Ha nem az autót választaná, akkor leggyorsabb vonattal mennie, míg olcsó ajánlatokat néhány buszos társaság oldalán is talál.

3. Prága

Szintén könnyen megközelíthető Budapestről autóval a cseh főváros, ahol a téli vagy kora tavaszi időben is lehet azért jókat sörözni és sétálni. A Károly híd kötelező turista kör ha először látogat el a cseh fővárosba, de azt tanácsoljuk inkább a kora reggeli vagy a késő esti órákra tervezze a látogatást, napközben a nagy forgalom miatt élvezhetetlen, bár az óvárosi hídtorony és onnan a kilátás mindenképpen megéri a sorban állást. Menjen fel a prágai várba, ami Európa legnagyobb várkomplexuma. Ha egy hosszú sétával a Károly híd felől haladva szeretné megközelíteni, akkor a Kisoldalt se hagyja ki, itt rengeteg éttermet, hangulatos utcát, boltokat és templomokat is talál, vagyis lesz bőven fotótémája.

A cikk itt folytatódik!