5+1 nem szokványos ajándék anyák napjára

Anyák napjára a virágcsokor, ha elcsépelt is, kötelező. Még a legmodernebb anyukák is örülnek neki – igen, akkor is, ha úgy tesznek, mintha egyáltalán nem lenne fontos a számukra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 04. szabo.daniel

Anyák napjára a virágcsokor, ha elcsépelt is, kötelező. Még a legmodernebb anyukák is örülnek neki – igen, akkor is, ha úgy tesznek, mintha egyáltalán nem lenne fontos a számukra.


Annak viszont, hogy mit adunk a virágcsokor mellé, érdemes egy kicsit utánagondolni. Biztos, hogy a doboz desszertbonbon a legjobb ötlet? Nem tűnik úgy egy kicsit, hogy anyuhoz menet gyorsan beugrottunk a Tescóba, bonbon a bevásárlókocsiba, anyák napja letudva?

Az anyukák legnagyobb része megérdemli, hogy évente egyszer ennél egy kicsivel többet gondoljunk rá. Következzen néhány ötlet, amivel helyettesíthetjük a bonbont.

1. Nem kerül sokba: csokikülönlegesség
Ha mégis csokoládé, akkor két dolgot javaslok. Az egyik egy kis nyomozómunka: derítsük ki, mi történik az anyunak adott csokikkal általában. Ott lapulnak a kamrapolcon, arra várva, hogy továbbajándékozzák őket? Apu hasában végzik a pályafutásukat? Esetleg valamelyik gyerek/unoka örül neki? Ha a fenti kérdések egyikére is igennel válaszolt, akkor semmiképpen ne csokit válasszon anyák napi meglepetésként. Ha viszont a szóban forgó anyuka valóban szereti a csokit, akkor az legyen különleges. Nem érdemes egyetlen kézműves csokis céget sem kiemelni, majdnem mindegyikük szuperfinom csokikat készít, és ha a keresőbe beírjuk, hogy kézműves csokoládé, számtalan találat bukkan fel. Ezek a csokik persze jóval drágábbak a hagyományosnál, de már a csomagolásuk is nagyon szép, a kivitelezésük pedig olyan (virágszirmok, gyümölcsdíszek, stb.) hogy ránézni is öröm. Egy tábla 1500 és 3000 forint körüli áron szerezhető be, és egyrészt egyszer van egy évben anyák napja, másrészt ennyit igazán rá lehet szánni az anyukánkra.