6 dolog, amit ne posztoljunk az ünnepek alatt

Karácsonykor mindenki lelkesebben posztolt mint általában. Gondoljunk csak arra, hogy mennyien töltik fel a karácsonyfájuk képét, vagy éppen azt, hogy mit sütöttek vagy kaptak az ünnep alkalmából. De hol van az képzeletbeli határ, amit meg kellene húzni annak érdekében, hogy ne menjünk mások idegeire, illetve, hogy ne kerüljünk kellemetlen szituációba? A hajtás után felsoroltuk azokat a dolgokat, amiket semmiképpen ne posztoljunk ki a közösségi oldalainkra, még akkor sem, ha bármennyire is nehéz egy-kettőt megállni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2016. december 27. Családháló

1. Ne tegye közzé, ha nem tetszett az ajándék!

Mindenkivel előfordult már, hogy nem olyan ajándékot kapott, amit szeretett volna. Reméljük, hogy a partnerünk meglep valami újjal, és nem a szokásos parfümöt rakja a fa alá, vagy éppen azért vagyunk bosszúsak, hogy anyukánktól megkaptuk a tizedik kötött pulcsinkat vagy zokninkat. Ilyen esetben, még ha viccesnek is tűnik, hogy kiposztoljuk, hogy mennyire nem tetszik és milyen szerencsétlenek vagyunk, az nem a legjobb ötlet. Helyette ilyenkor jusson eszünkbe az, hogy mennyire szeretjük azt, akitől kaptuk! Gondoljunk bele: fordított esetben nekünk sem esne a legjobban, ha az általunk vásárolt ajándékokról írnának ilyeneket. Deb Castaldo család- és párkapcsolati terapeuta szerint feleslegesek ezek a negatív megjegyzések, mert sokkal többet ártunk vele, mint amennyit használna.

2. Ne hencegjen az ajándékokkal!

Gyerekként még természetes volt, hogy amikor kaptunk valami olyat, amit nagyon nehéz volt a szülőknek beszerezni, vagy az volt a legmenőbb dolog, akkor mindig dicsekedtünk vele. Felnőttként a meglepetésekről posztolni viszont hencegésnek tűnhet, és gondoljunk ilyenkor azokra is, akik nincsenek olyan helyzetben, hogy drága ajándékokat (vagy egyáltalán valamit) kapjanak. Vannak olyan családok, ahol ebben az időszakban is az a legnagyobb probléma, hogy hogyan fizessék ki a számlákat, és azért spóroltak egész évben, hogy legyen valamilyen apróság a fa alatt. Persze nem azt mondjuk, hogy rosszul kell éreznünk magunkat az ajándékok miatt, csak legyünk hálásak és élvezzük azt, amink van, de legyünk érzékenyek a másokra is, akik nem olyan szerencsések, hogy ezeket átéljék, megkapják – tanácsolja Sarah Mandel terapeuta.

3. Ne csesztesse a partnerét és családtagjait nyilvánosan!

A karácsonyi időszakban rengeteg elintéznivaló szakad az ember nyakába, és sokkal stresszesebbek vagyunk, így lehet, hogy hamarabb felkapjuk a vizet, ha a másoknak nem sikerül maradéktalanul tejesíteni a feladatot, amit elvállaltak vagy rájuk bíztunk. És igen, van, aki a frusztrációját megosztja a közzel is, és lelkesen írogatja, hogy XY még ezt sem tudta rendesen megcsinálni. Courtney Geter szexuálpszichológus szerint mielőtt elkezdenénk hevesen posztolni a közösségi oldalainkra ezeket a kiborulásokat, vegyünk egy mély levegőt, és inkább ne tegyük meg.

A cikk itt folytatódik!