8 sláger, ami remekül edzi az önbizalmunkat

Semmitmondó dalszövegekből Dunát lehetne rekeszteni, de azért akadnak olyan popslágerek is, amiknek valamilyen fontos és értékes üzenete van a fiatalok számára. Az egyik ilyen komoly téma az önelfogadás, a pozitív énkép. Következzen öt ilyen zeneszám!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
színek
2017. április 20. Dívány

1. TLC: Unpretty

Az 1990-es években alakult lányzenekar több dala is a társadalmi tudatosságot terjesztette, köztük az Unpretty is, aminek fő üzenete, hogy hiába a csinos ruha, a smink és a plasztikai műtétek, ha belül nem tudsz megbékélni önmagaddal.

“Bárcsak tudnád, milyen az én cipőmben járni, akkor te is csúnyának éreznéd magad.”

Mikor még nem ismertelek, volt önbizalmam, most teljesen megőrültem.”

Talán meg kellene szabadulnom tőled, hogy újra önmagam lehessek.”

2. Christina Aguilera: Beautiful

Hasonló a mondanivalója Christina Aguilera dalának is, amivel bárki azonosulhat, hiszen fajtól, kortól, nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül mindenki úgy gyönyörű, ahogy megszületett. Testképzavarral küzdők, nemi kisebbségekbe tartozók és bántalmazott személyek – elég beszédes ez a klip is.

“Időről időre bizonytalan leszek a sok fájdalomtól, úgy szégyellem magam.”

“Gyönyörűek vagyunk, nem számít mit mondanak. A szavak nem tudnak elszomorítani. Gyönyörűek vagyunk mindenféle értelemben.”

3. Lady Gaga: Born this way

Szeret provokatívan megnyilvánulni, feltűnést kelteni, de bevallása szerint azért teszi ezt, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mindannyian egyediek és különlegesek vagyunk, nem számít, ki és hogyan ítélkezik felettünk. Szerinte mindannyian egyenlőnek, ugyanolyan értékesnek számítunk és okkal születtünk annak, akik vagyunk.

“Nincs azzal semmi baj, ha szereted magad, hiszen tökéletesnek teremtettek.”

“Gyönyörű vagyok a magam módján, mert Isten soha nem hibázik.”

“Minden rendben velem baby, ilyennek születtem.”

A cikk itt folytatódik!