A család az emberiség jövője

Támogatja a magyar kormányt és a magyar embereket a családi értékek és az emberi élet védelmére irányuló törekvéseiben az a 65 ország, amely részt vett a nemrégiben megrendezett Moszkvai Demográfiai Csúcstalálkozón - derül ki az esemény végén kiadott nyilatkozatból. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 06. czefernek.lena

Támogatja a magyar kormányt és a magyar embereket a családi értékek és az emberi élet védelmére irányuló törekvéseiben az a 65 ország, amely részt vett a nemrégiben megrendezett Moszkvai Demográfiai Csúcstalálkozón – derül ki az esemény végén kiadott nyilatkozatból. 


Összesen 65 ország részvételével rendezték meg a 2011. július 29-30-i  Moszkvai Demográfiai Csúcstalálkozót. A rendezvény végén a résztvevők nyilatkozatot adtak ki, melyben aggodalmukat fejezték ki a a közelgő világmértékű elnéptelenedés veszélyeivel kapcsolatban. Mint írják, annak ellenére, hogy néhány tömegtájékoztatási eszköz és nemzetközi intézmény hibás és elfogult információt terjeszt a „túlnépesedési” veszélyről, a valóságban már folyamatosan, több évtizede szemtanúi vagyunk a demográfiai hanyatlás globális folyamatának.

A nyilatkozatban a csúcs résztvevői szintén rámutattak, a család intézménye súlyos társadalmi válságban van, mely a hagyományos értékeken alapuló általános családi, házastársi és szülői szerep leértékelősében, illetve a gyermekvállalási hajlandóság csökkenésében nyilvánul meg.

Ezért felkérték az összes nemzet kormányait és a nemzetközi szervezeteket, hogy azonnal alakítsák ki a családok érdekeit képviselő demográfiai politikájukat és fogadjanak el egy külön nemzetközi stratégiát és akció tervet a családokért, amely a család és házasság megszilárdítását célozza, védi az emberi életet a fogantatástól a természetes halálig, növeli a születésszámot és elhárítja az elnéptelenedés fenyegető veszélyét.

A dokumentumban kitérnek rá, hogy támogatják a magyar kormányt és a magyar embereket abban, hogy megvédjék a természetes családi értékeket és az emberi életet a fogantatástól kezdve az új Magyar Alkotmányban rögzített elveknek megfelelően.