„A jövő generáció testi-lelki egészsége és szellemi fejlődése mindannyiunk felelőssége”

"A jövő generáció testi-lelki egészsége és szellemi fejlődése mindannyiunk felelőssége” – mondja ki az Emberi Méltóság Központ gyermekjogi egyezménnyel kapcsolatos anyaga.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2019. július 25. vasarnap.hu

Az UNESCO és WHO gyermekek szexuális neveléséről szóló okmánya olyan alapvetéseket tartalmaz, melyek előírják a kisgyermekkori (0-8 év) ismereteket genderideológiából, szexuális izgalomról, kora gyermekkori maszturbálásról és szexuális viselkedésformák ismeretéről.

Az Emberi Méltóság Központ felhívja a figyelmet annak fontosságára, hogy a gyors információáramlás következtében és a globalizmus hatására minden nemzet gyermekét egy „világméretű faluban” neveljük.

„A globalizmus pozitív hatásai mellett ugyanakkor meg kell őrizni saját kultúránkat, értékeinket és identitásunkat. Tiszteletben kell tartani első sorban a társadalom legkisebb építőkövének, a családnak a védő szerepét” – írja a központ, hangsúlyozva, hogy nem szolgáltathatjuk ki gyermekeink nevelését számunkra idegen kultúráknak és civil szervezeteknek.

Az ENSZ Gyermekjogairól szóló egyezménye erőteljes lépésekkel igyekszik védelmet nyújtani a gyermekeknek. Az ezt kiegészítő fakultatív jegyzőkönyv célja pedig az, hogy kitérjenek korunk olyan súlyos problémáira, mint a gyermekek szexuális kizsákmányolása vagy védtelenségük a fegyveres konfliktusokban.

AZ ENSZ Gyermekjogi Bizottságának ideológiai függetlenségét is megkérdőjelezi az Emberi Méltóság Központ, hiszen vállalja a férfi és nő melletti egyéb nemi besorolás meghatározását. Továbbá a bizottság szexuális és reproduktív egészséggel kapcsolatos információval és szolgáltatásokkal látná el a migráns családok gyermekeit, valamint véleményük szerint a szexuális egészséggel kapcsolatos szolgáltatások magukban foglalják az abortuszok elvégzését is.

A dokumentum külön csoportként tárgyalja az LMBT közösséget, mintha nem ugyanazok a jogok és kötelezettségek illetnének meg minden serdülőt, minden embert.

„A szülői jogok csorbítására, az abortusz liberalizálására és a gender fogalmi rendszerének oktatására nem adhatunk engedélyt” – fogalmaz az Emberi Méltóság Központ.