A kisgyerekek kedvencei – TOP 8

Mi az amire leginkább rá vannak cuppanva a kicsik? Mivel lehet őket a leginkább lekenyerezni? Összeszedtük nektek a 8 legbiztosabb módszert, hogy szorult helyzetben legyen ötletetek mihez nyúlni...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 21. Paulik András

Mi az amire leginkább rá vannak cuppanva a kicsik? Mivel lehet őket a leginkább lekenyerezni? Összeszedtük nektek a 8 legbiztosabb módszert, hogy szorult helyzetben legyen ötletetek mihez nyúlni…


1. Tesó(k)– Már egy csecsemőnél is a legbiztosabb módszer a megmosolyogtatására, ha odamegy hozzá nagyobbacska testvére. Azt az arckifejezést, amit egymásból kiváltanak, semmi nem utánozhatja. Később persze jönnek a konkurenciaharcok, az anyuka öléből egymás kitúrása, de hát milyen jó, hogy egymással birkóznak és – legyünk őszinték – nem mindig engem nyaggatnak, ha társaságra vágynak!

2. Kukásautó – Ezt már mi is többször megírtuk, és minden szülő tapasztalhatja, hogy a villogó, brümmögő, billenő, integetős bácsis jármű mindent visz. Hiába vagyunk idegesek, hogy áll a forgalom, a gyermeknek ez a nap fénypontja! Kicsi fiamnak naponta kb. száz tudásautót kell rajzoljak, és még mindig élvezi! Ha elfelejteném a nénóját, akkor feltétlenül szóvá teszi!

3. Mindenféle gombok a lakásban – Talán a konnektort is ide lehet sorolni, de azért a világítós gombok mégis kicsit izgalmasabbak. Milyen jó is az, amikor észreveszed, hogy mégsem mosott ki a gép, mert a pici úgy gondolta, hogy ő is ért hozzá. Tényleg bámulatos, hogy még szinte alig beszélő csemetéink is milyen gyorsan megtanulják, hogy mit kell megnyomni, hogy zenéljen, pörögjön, elinduljon, … A régi számítógép reset gombja szintén a legizgalmasabbak közé tartozik!

4. Tejbegríz – Modern anyukák már ilyen minden reformnak ellentmondó szörnyűséggel biztos nem etetik a gyereküket, de nálunk még a nagyok is szeretik. Amikor én már kifogytam a jó ötletekből, a meleg szendvicset már unják és semmi értelmes nincs otthon, akkor ehhez még akad hozzávaló és a siker biztos, csak le ne égessem, a német lecke, a kakis pelus és a verstanulás közben!

5. Gyerekdalok – „zene” mondja már a kis tipegőm és húz, hogy kapcsoljam be a „ládió”-t, és kedvenc dalaira billeg, tapsol, ugrál. A nagy csoda persze az, amikor a hangszóróból az a dal szól, amit együtt már sokszor énekeltünk. Kodály nem véletlenül mondja, hogy már 9 hónappal születés előtt elkezdődik a zenei nevelés! Azt a dalt, amit még születése előtt sokszor elénekeltünk neki, később is felismeri a baba! Vagy csak meg kell nézni egy gyerek táncházat!

6. Kés, villa, olló – gyerek kezébe nem való és hát pont ettől érdekes! Ma már ugyan lehet mindenből gyerekváltozatot kapni, amelyek jószerével csak arra nem jók, amire eredetileg kitalálták őket! Én már villát, teljesen normálist adok a másfél éves kezébe is és igen jól elboldogul vele! Közben persze boldog, hogy most már neki is van olyan, mint a nagyoknak!

7. Hinta, csúszda – vagy legyen inkább játszótér?! Tényleg jó móka ez minden gyereknek, de izgalmas, hogy mennyire mások ezekkel is. Míg az egyik éveket elül és hallgatja a Hinta palinta különböző változatait, addig a másik két lökés után már áll föl, ugrik ki és szalad, hogy két perc múlva ismét bekéretőzzön! Nálunk két év van a nagyok között és a kisebbik tanította meg nővérét, hogy lehet ám a hintában felállni is!

8. Kavics – Ez a szerelem néhányaknak örökké megmarad és minden utazásról köveket cipelnek haza. A kicsiknél nekem az tetszik, hogy milyen végtelen lehetőséget ad ez a játékra, olyan mint a fakocka, meghagyja a fantáziát! Lehet rugdosni, dobálni, gyűjteni, válogatni, vödörbe ki-be rakosgatni, ezekből kis alakokat kirakni, méret szerint osztályozni, boltosat játszani, egymásra pakolni, csatorna tetőkön bedobálni (bár amióta egyszer egy szippantós elmondta, hogy a kavicsok nagyon gyorsan eltömítik a járatokat, nem annyira erőltetem), különböző testüregekben elhelyezni, …! A legjobb kavicsos helyek persze a tengerpartok, ahol egy nyugodtabb gyerek egy hétig is eljátszik!

+ 1. És nálatok mi a kedvenc?
Pöttyös dolgok, alvós plüss állat, a cumi, az esti mese, apa borotvahabja, anya cipője…