A legvagányabb szülinap

Az embernek szüksége van születésnapi partiötletekre, ha nem akarja, hogy gyermeke lemaradjon az osztálytársai mögött. A jó hír az, hogy nem feltétlenül pénzkérdés a legvagányabb születésnap megszervezése!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 29. czefernek.lena

Az embernek szüksége van születésnapi partiötletekre, ha nem akarja, hogy gyermeke lemaradjon az osztálytársai mögött. A jó hír az, hogy nem feltétlenül pénzkérdés a legvagányabb születésnap megszervezése!


Ha nem akarunk lemaradni a többi szülő mögött gyermekeink születésnapi zsúrját illetően, nem árt, ha ötletekkel felfegyverkezve indulunk neki a szervezésnek! A howtoss.com összegyűjtött néhány jótanácsot ahhoz, hogyan tegyük emlékezetessé a nagy napot gyermekünk és kis barátai számára. A jó hír az, hogy nem is kell olyan mélyen a pénztárcánkba nyúlni, csupán némi kreativitásra lesz szükség. Ha sikert akarunk elérni és le akarjuk nyűgözni a vendégeket, először is lazuljunk el, és hagyjuk, hogy az alábbi útmutató vezessen bennünket!

Először is azt kell figyelembe vennünk, milyen életkorral állunk szemben. Vannak ugyanis olyan alkalmak, mint például az első születésnap, amely megköveteli az emlékezetes bulit, de ilyenkor még inkább a felnőttekre fókuszálunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy más életkorban nem fontos az emlékezetes ünneplés, de arra azért figyeljünk oda, hogy a parti jellege illeszkedjen az alkalomhoz. Ha eldöntöttük, ki a megcélzott korosztály, akkor elkezdhetünk azon gondolkodni, minek is örülnének a legjobban.

Ebből kiindulva eldönthetjük, milyen témakör köré rendezzük a születésnapi ünnepséget. A téma kiválasztása azért különösen fontos, mert egy jól megragadott ötlettel megfűszerezhetjük az egész ünnepséget. Hacsak nem meglepetésbuliról van szó, kikérhetjük csemeténk véleményét is, milyen jellegű partinak örülne leginkább, akkor biztosan nem lőhetünk mellé. A biztonság kedvéért készítsünk előre listát azokról a dolgokról, amelyeket meg tudunk valósítani!

A lehetőségek tárháza szinte végtelen, szólhat a nap valamilyen sportról (például fociról, teniszről, röp -vagy kosárlabdáról), de a kislányok esetében a balerina, Barbie, póni témakörök is igen sikeresek.  Az állatok mindkét nem esetében beválhatnak, de nagy lelkesedést válthat ki valamilyen mesefigura vagy szuperhős is.

Nagyon fontos, hogy készüljünk olyan játékokkal, amiket valószínűleg minden gyerek ismer és tud/szeret játszani, e tekintetben szintén végtelen sok megoldás közül választhatunk. Szintén elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk megfelelő mennyiségű inni és harapnivalóról, az sem árt, ha olyan étket szolgálunk fel, amit a gyerekek különösen szeretnek. Gondoskodjunk tortáról is, és arról, hogy legyen valamilyen apró meglepetés a díszítésében. Gyerekek esetében a meghívókra is oda kell figyelni: fontos, hogy a pontos dátum és helyszín mellett szerepeljen, milyen témakörben tartjuk a partit, hogy a vendégek tudjanak készülni az eseményre. Az sem árt, ha meghívónk színes és egyedi, s ha visszaköszön rajta a leendő esemény témája is.